MHP İlçe Başkanı Fatih Şahin, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ın hangi partiye geçeceği konusunda kendine yöneltilen sorularda hep “halka danışacağım, halka soracağım” diyerek basın açıklamaları yaparken özellikle Sultaniye de ve Çiftlik mahallelerinde bir çok vatandaşı ilgilendiren halkın tedirginlik yaşadığı “kentsel dönüşüm” projesinde neden halka bir şey söylememiştir neden fikir almamıştır, diyerek tepki gösterdi.

“Kentsel Dönüşüm” planı Çiftlikköy için muamma olduğunu söyleyen Şahin ‘Halkın istekleri dikkate alınmalıydı, Sayın Metin Dağ kendi ile ilgili konularda neden halka danışmıyor. Bu proje ilçemize neler kazandıracak  halkımıza neler kaybettirecek, halkın çoğunluğunun kafası karışıktır oradan buradan öğrenilmiş eksik bilgilerle insanlar geleceklerini görememektedirler. Bu bölgede yıllardan beri oturan insanların anıları, hatıraları, geçmişleri vardır komşulukları vardır bunlar ne kadar dikkate alındı, bu durumda halk ne kadar dikkate alındı, bu durumda halk ne kadar zarara uğrayacak? Neden odu bittiye getirilmek istenmektedir?’ diye konuştu.

Kentsel dönüşüm Planında yer alan üç kat imarlı yerlerde 500 m2 arsası olan vatandaşın mevcut şartlarda kat karşılığı en az 2 daire sahibi olabildiğini dile getiren Şahin, “Bu durumdaki vatandaş mağdur olacak. Bu sürecin ne kadar süreceği belli değil. Bölge halkı zor durumda kalacak” dedi.

Şahin “AK parti İlçe Başkanı Süleyman Çelebinin Kentsel dönüşüm konusunda yaptığı açıklamaları da eleştiren Şahin, İl genel meclisinde oylama yapılır haberi yok belediye meclisinde Çevre ve Şehircilik bakanlığının 25.08.2011 tarih ve 101702 sayılı yazısına istinaden yapılan görüşmelerden haberi yok Sayın Çelebi siz hangi ilçenin AK parti ilçe başkanısınız bölgenizi ilçenizi ilgilendiren vatandaşlarınızı zor durumda bırakan tim oylamalarda parti üyelerinizin verdiği kararlardan, yaptığı icraatlardan habersizsiniz. Konuşunca halkımız ve Çiftlikköy’ümüz ama icraata gelince partimiz mantığı ile daha ne kadar gideceksiniz. Sayın Çelebi Belediye meclis üyeleriniz var konuyu onlara sorun bilgi alın ve halka gidin anlatın bu halk doğruları bilmek mecburiyetinde. Sayın Çelebi belediye meclis üyeleriniz var süreci takip edin iktidar partisinin ilçe başkanısınız süreci takip edin milletvekili olan bir partisiniz onun aracılığı ile süreci takip edin edemiyorsanız bize gelin biz size tüm bilgileri verelim gelin birlikte takip edelim.” Dedi.

MHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Fatih Şahin, son olarak “Kentsel Dönüşü” içerisine alınan bölgelerle ilgili “bu bölgeler yıllardır hizmet almayan yerler Sultaniye ve Çiftlik mahallelerinde belediye hizmetlerinin en az gittiği yerler özellikle seçilmiş gibi acaba belediye bu bölgeleri tamamen gözden mi çıkardı götürmediği hizmetin yükünden mi kurtulmak istemektedir.” Şeklinde konuştu.     

Editör: TE Bilişim