11 ay boyunca kayıp oğlunu arayan talihsiz baba Salih Adalı, gelinin cinayeti itiraf etmesi üzerine boş arazide jandarma ile birlikte yaptığı kazıda Şener Adalı’nın parçalara ayrılmış cesedini bulmuştu. Oğlunun torununun yanına gömen Salih Adalı, cinayet suçlamasıyla gözaltına alınan gelini onun amcası ve teyzesinin oğlunun serbest kalmasıyla büyük şok yaşadı. Oysa suçunu daha önce itiraf eden ve eşini gönül ilişkisi yaşadığı teyzesinin oğlu ve amcasının yardımıyla öldürüp gömdüğünü anlatan mahkemede ise yine cinayeti teyzesinin oğlunu işlediğini söyleyen tek tutuklu Hanım Adalı, delil yetersizliğinden serbest kaldı.

 

 DERE KABUSLARI OLDU

 

Çınarcık İlçesi’ne bağlı Şenköy’de yaşayan Adalı ailesinin hayatı köyden geçen ve 3 yıl önce sel suları nedeniyle taşan Karadere ile kabusa döndü. 2009 yılının Eylül ayında 6 aylık oğlu Mert hastalanınca hastaneye götürmek için kaldıkları bağ evinden yola çıkan Şener Adalı sel suları nedeniyle yıkılan köprüden geçmek isterken dereye düştü. Azgın sulara kaptırdığı oğlunun kurtaramayan Adalı’nın kendisi hayatta kaldı. Hanım ve Şener Adalı çiftinin kız çocuklarından sonra dünyaya gelen Mert’in ölümüyle ailenin üzerine kara bulutlar çöktü.

 

EVİ TERK ETTİ

 

Yaşanan bu olay sonrası kalan kızları Duygu’yla birlikte hayata tutunmayan çalışan Hanım Adalı ve eşi Şener Adalı’nın arası açıldı. Oğlunun ölümünden 1 yıl sonra Hanım Adalı evi terk ederek komşu köyde oturan ailesinin yanına yerleşti. Kısa bir süre sonrada şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanma davası açtı. Oğlundan sonra karısının terk ettiği Şener Adalı ise barışmak için her yolu denedi. Ancak bir türlü ikna edemediği eşini eve geri getiremedi.

 

KONUŞMAYA GİTTİ ORTADAN KAYBOLDU

 

Eşinin evi terk etmesinden 3 ay sonra anne ve babasıyla birlikte kalan Şener Adalı geç saatlerde gelen bir telefonla evden ayrıldı. Babasına eşi ve onun ailesiyle görüşmeye gittiğini söyleyen Adalı, motosikletiyle yola çıktı. Bugünden sonra kendisinden haber alınamayan Şener Adalı için kayıp başvurusu yapıldı. Aylarca oğlunu arayan baba Salih Adalı’ya acı haberi jandarma verdi. Bölgede araştırma yapan jandarma, Adalı’ya ait motosikleti toprağa gömülü olarak buldu. Eğitimli köpek ile yapılan aramada ceset ortaya çıktı.

 

11 AY SONRA CESEDİ BULUNDU

 

Daha öncede ifadesi alınan Hanım Adalı, bu kez sorgusunda eşini teyzesinin oğlu ve amcasının Şener Adalı’yı öldürüp boş bir araziye gömdüğünü itiraf etti. Bunun üzerine genç kadının gösterdiği yerde arama yapan Jandarma, silahla öldürüldükten sonra 4 parçaya bölünmüş Şener Adalı’nın çuvallar içindeki cesedini buldu.   

 

OĞLUNA YAPTIRDIĞI MEZARIN YANINA GÖMÜLDÜ

 

Vahşice öldürülen Şener Adalı, kısa bir süre önce dere sularına kurban verdiği oğlunun mezarını yaptırmıştı. Mezar taşına henüz 6 aylık iken yitirdiği Mert’in fotoğrafını koyan ve üzerine “Evimin gülüydün melekler gibiydin. Ruhun Cennette en emine teslim” yazan Şener Adalı da oğlundan 2 yıl sonra aynı yere gömüldü.

 

CİNAYET VE YASAK AŞK JANDARMA TUTANAĞINDA

 

İlişki yaşadığı teyzesinin oğlu başka biriyle evlenmeye karar verince Hanım Adalı cinayeti itiraf etti. Önce tüfekle sonrada tabancayla vurularak öldürülen Şener Adalı’nın cesedinin yerini tarif eden eşi Hanım Adalı, jandarmada verdiği ifade kayıtlara geçerek savcılığa sunulmuştu. Jandarmanın tutanağında “şahsın kayıp mobileti bulunduktan sonra öldürülmüş olma ihtimali kuvvetlenmiş olduğun savcılıkça soruşturma açılmış jandarma ekipleri geniş çaplı araştırma ve teknik takibe başlamıştır. Bu araştırmalar sonucunda eşi H.A. (Hanım Adalı) samimi itiraflarda bulunarak eşini kuzeni Ö. Y’nin (Özkan Yurt)  öldürdüğü Ö. Y. ile  H.A’nın arasında gönül ilişkisi bulunduğu, muhtemelen Yörük çadırında bunları birlikte gördüğünde Ö. Y, Şener Adalı tabancayla öldürdüğü daha sonrada çuvallar içinde ormanlık alana gömdüğü değerlendilmiştir” denildi.

 

MAHKEME SERBEST BIRAKTI

 

Cesedin bulunmasıyla gözaltına alınan Hanım Adalı, teyzesinin oğlu Özkan Yurt ve amcası tutuklama talebiyle mahkeme sevk edildiler. Nöbetçi mahkeme sadece Hanım Adalı tutuklarken, diğer şüphelileri tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı. Hanım Adalı’da ikinci kez çıktığı mahkemede cinayeti teyzesinin oğlunun işlediğini söylemesine rağmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Böylece parçalanarak öldürülen Şener Adalı davasında tutuklu kalmadı.

 

BABA İSYAN ETTİ

 

Önce torununu sonra da evi terk eden gelini yüzünden oğlunun kaybeden baba Salih Adalı mahkemenin kararına isyan ederken, “Biz köyde yaşıyoruz. Hem cahil hem de garibanız. Bu karar bizlere adaletin olmadığını gösterdi” dedi. Oğlu ve torunun mezarını sık sık ziyaret eden Salih Adalı, oğlundan geriye sadece büyük torunu olan Duygu’nun kaldığını şimdi serbest kalan gelinin onu kaçırmasından korktuğunu söyledi.
Editör: TE Bilişim