Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Erzincan'da gerçekleştirilen Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı. Salman burada yaptığı konuşmada Belediyeler Birliği'nin ülke açısından yaptığı hizmetlerden övgüyle söz etti.
Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı 44 belediye başkanının katılımı ile Erzincan'da gerçekleştirildi. Toplantıya birliğin yönetim kurulu üyesi sıfatı ile Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkanları Birliği Başkanı ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş yaptı. Keleş konuşmasında, "Belediye başkanları biraz gariptir. Halk, belediye başkanını seçinceye kadar canını dişine takar, sonra da onu dövmek için canını dişine takar. Onun için belediye başkanı olarak bulunduğum Düzce'de en erken ben kalkıp en geç ben yatmaya gayret ediyorum. Belediye başkanlarımıza sahip çıkılması lazım. O anlamda belediye başkanlarımızı birazcık ön plana çıkarmak lazım. İkincisi de belediye başkanlarımızın kendi arasındaki tecrübe paylaşımını gerçekleştirmek lazım, yapmak lazım. İki belediye var, yan yana ne yaptıklarından haberleri yok" dedi.
Toplantıda konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, "Belediye Başkanları Birliği çalışmaları ile ülkedeki belediyelerin çalışmalarına önderlik ediyor. Yönlendiriyor ve destek sağlıyor. O nedenle birliğin çalışmalarını çok önemli buluyorum. Böylesi önemli bir birliğin yönetim kurulu üyesi olmaktan da büyük bir gurur duyuyorum" diye konuştu.
Salman konuşmasında Yalova'yı tanıtmayı da ihmal etmedi. Kürsüden Yalova'yı Yalova'nın sahip olduğu zenginlikleri ve özellikle de Atatürk'ün Yürüyen Köşk'ünü anlatan Salman, Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Belediye Başkanları Birliği Başkanı ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e Atatürk'ün dalını kesmemek adın köşkünü yürüttüğü Çınarın yaprağını hediye etti.
Toplantı sonrasında Erzincan gezilerek şehrin, tarihi ve turistik noktalarında tanıtımlar gerçekleştirildi.

 

 

Editör: TE Bilişim