Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güler Alkan’a üniversitenin logosuyla ilgili duyarlı yaklaşımından dolayı teşekkür ederek yeni yapılan logoda ana unsur olan çınar ağacının eksik olduğuna dikkat çekti. Ağaç olmadan köşkün tek başına bir anlam ifade etmediğini belirten Başkan Vefa Salman; “Sayın Rektörümüzün bu eksikliği tamamlatacağına inanıyorum” dedi.  
Kendisine yöneltilen yeni logo hakkındaki görüşünüz nedir sorusuna, Prof. Dr. Güler Alkan’a teşekkür ederek söze başlayan Başkan Salman; “Henüz aday adayı iken logonun değişmesinin doğru olmadığını, Yürüyen Köşk’ün bu kentin markası olduğunu ve üniversitenin logosunun değişmemesi gerektiğini söylemiştim. Yaşanan görev değişimlerinde yaptığım tüm hayırlı olsun ziyaretlerinde gerek vekaleten gerek asaleten bu görevi yürüten Rektörlerimize logo ile ilgili önerilerde bulundum. Bu konuda imza kampanyaları yapıldı. Onlara da katılarak destek oldum. Sayın Alkan ile de aynı görüşmeyi yaptık. Kendisinin bu konudaki ılımlı yaklaşımını yaptığımız ilk görüşmede daha hissettim. Sayın Prof. Dr. Güler Alkan’a bu hassasiyet göstererek çalışma yaptırtmasından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Ağaç Olmadan Köşk Tek Başına Anlamsız”
Sözlerini ancak diyerek sürdüren Başkan Salman; “Yürüyen Köşk tek başına yapı olarak bir anlam ifade etmiyor. Yıllar önce verilen mesaj çevre mesajıydı. Bu mesajında ana unsuru köşkün yanında ki çınar ağacıydı bu nedenle bu konuda çok önemli bir adım atan Sayın Rektörümüzün gerekli güncellemeyi yaptırtarak çınar ağacını da logoya ekleteceğine inanıyorum. Çünkü ağaç olmadan köşk tek başına anlamsız. Böyle bir çalışma yapılması beni çok mutlu etti. İnşallah tam anlamıyla logo yenilenerek kullanılmaya başlandığı çok daha mutlu olacağım. Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim