Yalova Sanayiciler Derneği yeni yönetimi, çeşitli kurum kuruluş ve sivil toplum örgütlerine yaptığı tanışma amaçlı ziyaretlerini TEMA Yalova temsilciliği ile sürdürdü. Dernek Başkanı Fatih Tanverdi’nin rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı ziyarette, AKKÖK Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Atilla Toygür ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

AKKÖK Şirketler Grubu Yalova kurumsal ilişkiler koordinatörü Atilla Toygür, İpek Kağıt Altınova tesisi fabrika direktörü Erdem Ülkümen, Yalova Sanayiciler Derneği Genel Sekreteri Hikmet Dumantepe, Birfen Elektrik kurucularından olan Seçkin Özer ve Erkan Erakman’ın hazır bulunduğu ziyarette, TEMA Yalova İl Başkanı Faruk Tezcan, TEMA olarak denetimsiz sanayi ve tarım alanlarının imara açılmasına karşı olduklarına dikkati çekti. Tezcan, “Sanayiye karşı değiliz. Sanayinin çevreye verdiği zarardan dolayı şikayetçiyiz. Her gün milyonlarca insan kanserden ölüyor. Topraklarımız gün geçtikçe tükeniyor. İleri de torunlarımız nefes bile alamayacaklar” diye konuştu.

Yalova Sanayiciler Derneği adına konuşan Atilla Toygür de hiçbir sanayinin çevreyi sıfır oranında kirletiyor denilemeyeceğine dikkati çekerek, “Sanayi kuruluşlarında esas olan en az kirlilikle üretim yapmaktır. Yalova’daki büyük sanayi tesislerinin temsilcilerinin hepsi buradadır. Büyük sanayi tesislerimizin arıtma tesisleri vardır ve yıllardır çalışıyor. Merkez belediyemizin arıtma tesisi bile yeni arıtma yapmaya başladı, bir de evsel arıtma yapılmaya başlandı” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim