Vali Erol mesajında şu ifadelere yer verdi; "Yok edilmenin eşiğine gelen bir milletin her türlü imkansızlıklara karşı bağımsız yaşama isteği ve vatan sevgisiyle verdiği mücadelenin bir sonucu olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıldönümünü bir kez daha kutlamanın sevinci ve gururu içerisindeyiz.

Türk Tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde 26 Ağustos 1922 günü başlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile varlığına ve bölünmez bütünlüğüne göz diken dünyanın en güçlü devletlerine karşı destansı bir mücadele veren Türk Milleti, bu zaferi şanlı tarihimize altın harflerle yazdırmıştır.

Türk Milletinin bağımsızlığını koruma konusundaki kararlığının sembolü olan bu zafer ile bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletle kenetlenerek her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Aziz Milletimiz bağımsız ve özgür yaşama iradesinden asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

26 Ağustos 1071 yılında Sultan ALPARSLAN’ın Malazgirt Zaferi ile Anadolu’ya adım atan Türk Milleti, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başkomutanlığında elde edilen zaferle Anadolu’yu yeniden yurt edinmiştir. Kazanılan zaferlerle dünya tarihine yön veren ecdadımız, bugün de aynı ruh ile üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını; Atalarımızın yegâne emaneti sayıp, bağımsızlığını koruma kararlığını daima sahip olacaktır.

30 Ağustos Zafer Haftası vesilesiyle, bu zaferi bizlere armağan eden başta İstiklal Harbi'nin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını ve Aziz Şehitlerimizi rahmetle, Kahraman Gazilerimizi minnetle yâd ediyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum."

Editör: TE Bilişim