İl Genel Meclisi 2022 yılında aldığı karar doğrultusunda, İl Özel İdaresi’ne ait Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan ek hizmet binasını hasılat paylaşımı modeli ile ihaleye çıkarmıştı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından Samanlı Köyü Muhtarlığı ile İl Özel İdaresi arasında protokol imzalanarak, yer tahsisi yapıldı. Bununla ilgili olarak da meclisin Ocak ayı gündeminde; Samanlı köyünde bulunan ve imar planında idari tesis alanı olarak gösterilen taşınmazın şahıslar adına kayıtlı olan 2384/2400 hissenin kamulaştırılması, Samanlı köyü köy tüzel kişiliği adına kayıtlı olan 16/2400 hissenin ise satın alınması konusu vardı. Medyada yer alan yanlış algılara yönelik gündem öncesi söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, söz konusu alanda İl Özel İdaresi’nin ek hizmet binasını ve ana hizmet binasını bir araya getireceklerini, kamulaştırılacak yerde de sosyal tesis yapmak istediklerini söyledi.

Samanlı Köyü Muhtarlığı’ndan yer önerisi

Projenin detaylarını anlatan Soygüzel, “Çınarcık yolundaki Özel İdaremize ait olan ve ticari imarlı olan arsamızın değerlendirilmesi ile ilgili hasılat paylaşımı ihalesi yapmıştık. Bu hasılat paylaşımı ihalesinin sonucunda, burada devam eden bir süreç var. Buradaki müdürlüklerimizi konuşlandırmak ve mevcut hizmet binamızı bir arada tutmak üzere hizmet binası yapımı ile ilgili bir yer arayışımız vardı. Çeşitli yerlere bakmıştık. Çiftlikköy’de Milli Emlak’tan Özel İdaremize tahsis edilen yere de bakmıştık. Samanlı Köyü Muhtarlığı’ndan Özel İdaremize gelen talep doğrultusunda bir yer önerisi oldu. Bu yerin hemen yanında bulunan ve toplam 2386 m2 ‘lik yeri kamulaştırılmak suretiyle, projemize sosyal tesis alanı olarak dahil etmek istiyoruz. Bununla ilgili bir karar alacağız” dedi.

Kamulaştırılacak yere sosyal tesis yapılacak

Bu bölgede turizmin gelişmesine yönelik adımlar atılacağını,  birçok haberin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Soygüzel, “Kamuoyunda, buraya yapılacak proje ile ilgili bir takım bilgiler gerçeği yansıtmıyor. Biz buraya ne yapacağız? Buraya yapmayı planladığımız İl Özel İdaresi hizmet binası, bitişiğinde de meclis binası şeklinde. Kamulaştırmayı planladığımız yere de sosyal tesis yapmak istiyoruz. Kamuoyunda,; buraya bir şantiye, asfalt üretim tesisi, tamirhane şeyler yapılacağı konuşuluyor. Bu bölgenin yaşamsal özellikleriyle bağdaşmayan unsurların burada olması söz konusu değil. Bizim projemizde bunlar yok. Ana hizmet ve ek hizmet binası ayrımını da ortadan kaldırarak, bütün müdürlüklerimizi de içinde barındıracak şekilde bir Özel İdare binası planlıyoruz. İdareye yetki vermiştik, idaremizde Samanlı Köyü Muhtarlığıyla bir protokol imzaladı. Protokolle ilgili süreç işliyor. Bir sosyal medya paylaşımında ‘orada zift kaynatılıyor’ diyor. Böyle bir şey mümkün değil. Bizler de zaten böyle bir şeyin olmasını uygun görmüyoruz. Biz o bölgede turizmin geliştirilmesine yönelik adımlar atmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.  

Editör: TE Bilişim