Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar 2016 yılında başladıkları altyapı çalışmaları ile birlikte ilçede su kayıplarının büyük oranda engellendiğini dile getirdi. Silpagar, "3 milyon metreküp suyun sadece 1.3 milyon metre küpünü satıyor gerisini kaybediyordu" dedi.
Silpgar, Çiftlikköy Belediyesi olarak  2016’da su altyapılarının başlangıcını yaptıklarını kaydetti. O zaman ilçeye tek taraflı su  geldiğini kaydeden Silpagar, “Bu çalışmayla Çiftlikköy’e iki tarafından su gelmeye başladı. Çiftlikköy’ün altı ve üstü ayrı ayrı su alıyordu. Yatay geçişlerle beraber dört taraftan su almaya başladı.  Toplam 2 bin 321 adet su ve kanalizasyon bağlantısı yapıldı. 2 bin 321 adet parsel ve parsel içi bağlantıları vatandaşlardan para almadan yaptık. Yüzde 85’i tamamlandı bunların. 2018 Şubat’ta bunu noktalıyoruz” ifadesini kullandı.
Su altyapı şebekesinin değiştirilmesinin amacını anlatan Silpagar, şunları kaydetti:
“Amacımız şuydu: Şebekeler kayıt altına alınacak, kaçakların önlenmesiyle tasarruf sağlanacak. Hedef ise DSİ ile iş birliği içinde kendi suyu ve arıtma tesisleri olan bir Çiftlikköy. Allah da bunu nasip edecek inşallah.  Şu ana kadar 4 bin 566 abone yapıldı. 137 kilometre şebeke döşendi. Şebeke döşeme işlemleri bitmiştir.  Sahil tarafın 4 bin 566 abonelimizi yaptık. 2 ay içerisinde 2 bin adet evlere bağlantımızı bitireceğiz. Bir 6 bin adet de abone bağlantımız geliyor. 7 adet dere geçişi yaptık. 2 adet yatay delgi yaptık.”
Çiftlikköy’de daha önce su vana sayısının sadece 5 tane olduğunu sözlerine ekleyen Silpagar, “Vanalardan birinde arıza olunca Çiftlikköy susuz kalıyordu. Bu vana sayısı 600’e çıktı. 25 adet vantuz yerleştirildi.  Çiftlikköy senede 3 milyon metreküp su alıyor. Sattığımız su 1.3 milyon metreküp. 1.4 milyon metreküp su Çiftlikköy’ün altına gidiyordu. 1.4 milyon metreküp su Çiftlikköy’ün temelini ne yapar siz düşünün” dedi.

Editör: TE Bilişim