Yalova Valiliği tarafından Uygulama Oteli’nde Şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri için bir yemek düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla gerçekleşen yemeğe Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan vekili Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Memleket Partisi Milletvekili Özcan Özel, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Kurum müdürleri, Şehit ve Gazi Derneklerinin başkanları ile Şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı. Yemeğe katılanları masalarında ziyaret eden Vali Muammer Erol ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk onlarla uzun uzun sohbet ettiler. Yalova Valisi Muammer Erol, “Milletimiz söz konusu vatanı, milleti olduğunda canını gözünü kırpmadan feda edeceğini bir kez daha gösterdi. 15 Temmuz bunun en somut örneklerinden birisi olarak şanlı tarihimizde yer aldı. Milletimizin yüce sinesine çarpan hain kalkışma yok olup gitti. Böylece tüm dünyaya da net bir mesaj verilmiş oldu” dedi.
Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise, “Gerek tanklara gerekse savaş uçaklarına siper olarak milletimizin vatanına nasıl sahip çıktığını bir kez daha gördük. Ülkemizin her anlamda zirvede olduğu bir dönemde bu hain darbe girişiminin olması dış güçleri sevindirse de Türk’ün gücü hainlere geçit vermediğini gösterdi. 15 Temmuz şehitlerimizin kahramanlığı, ihanet gecesi ölüme koşan gazilerimizin cesareti milletimizin iradesine zincir vurulamayacağını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir” diye konuştu.
Uygulama Otelinde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen yemekte okunan Kuran’ı Kerim ve yapılan dualarla tüm şehitler anıldı.

Editör: TE Bilişim