Yalova Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü personeli tarafından Yalova merkezinde faaliyet gösteren esnaflara yapılandırma broşürü dağıtılarak yapılandırma hakkında bilgiler aktarıldı.
SGK Yalova İl Müdürlüğü devlet alacaklarının yapılandırılmasına yönelik düzenlemenin anlatılması için çalışmalarını sürdürüyor. SGK'ya borcu olan esnafların da bu fırsattan yararlanmalarının sağlanması amacıyla esnafları ziyaret eden SGK personeli yapılandırma hakkında bilgiler aktardılar.
Kurum başkanlı tarafından, "Beyaz sayfa SGK"  sloganıyla hazırlanan broşürler esnaflara dağıtıldı. Broşürlerde prim borçları bulunanların gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçildiği bilgisi yer aldı. Uygulanan İdari para cezalarının yarısının affedildiğinin de hatırlatıldığı ziyaretlerde son başvuru tarihi olan 31 Ekim tarihinin altı çizildi. Genel Sağlık sigortalısı olmak için daha önce Sosyal Yardımlaşma vakfına başvurmayanların başvurularını yaparak oluşacak prim borçlarını yapılandırma kapsamında peşin veya 12 taksitte gecikme zammı gecikme cezası ve taksit farkı olmadan ödeyebileceklerin de hatırlatıldığı ziyaretlerde esnafların soruları da yanıtlandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yalova Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, amaçlarının mümükün olduğunca fazla esnaf ve vatandaşa ulaşmak ve yapılandırma avantajından yararlanmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim