Yalova Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü (SGK) ve Yalova Milli Eğitim il Müdürlüğü çocuklardan erken yaşlarda sigortalılık bilincinin yerleştirilmesi amacı ile okullarda hikaye dağıtımı gerçekleştirdi.
Yalova'da eğitim öğretim gören öğrencilerin sosyal güvenlik sistemini tanımaları ve bilgi sahibi olmalarını amaçlayan SGK Yalova İl Müdürlüğü bu anlamda bir çalışma başlattı. Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak sürdürülen proje kapsamında ildeki ilköğretim okullarındaki 200 öğrenciye sigortalılığın öneminin anlatıldığı hikaye kitapları dağıtıldı. Dağıtıma SGK Yalova İl Müdürü Mehmet Salih Aydın ve Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun da katıldı. Konuyla ilgili olarak SGK Yalova İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şu bilgilere yer verildi, "Erken yaşta sigortalılık bilinci oluşturma çalışmaları kapsamında SGK İl Müdürü Mehmet Salih Aydın ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun Gaziosmanpaşa İlkokulundaki öğrencilere Sosyal Güvenlik Eğitim Serisi’nin beşincisi olan 'Güven ile Güvenli Sigortalılığa' hikâye kitabının dağıtımını gerçekleştirdi.

İl Müdürleri yapmış oldukları etkinlikle şimdilik 200 öğrenciye hikaye kitabı hediye ettiklerini açıkladılar. Diğer okullarda da benzer çalışmanın önümüzdeki süreçte devam edeceğini ve bu yaşlarda oluşturulan sosyal bilincin geleceğe çok büyük yatırım olduğunu dile getirdiler. Ayrıca kayıt dışılığın ülke ekonomisine verdiği zararın büyüklüğü göz önüne alındığında aslında yapılan çalışmanın öneminin ortaya çıktığını belirttiler"

 

 

 

Editör: TE Bilişim