CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel Altın Karınca ödüllerinin Yalova'da CHP'li belediyelerin sosyal belediyecilik alanında ne denli başarılı olduklarını bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. 
Marmara Belediyeler Birliği tarafından dağıtılan Altın Karınca Ödüllerini değerlendiren CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel Yalova'da sosyal belediyecilik örneği verdiklerini söyledi. Özel açıklamasında şu sözlere yer verdi, "Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 'Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri' kapsamında Yerel Yönetimlerce uygulamaya konulan projelerin yarıştığı yarışma sonucunda İlimiz Belediyelerinin oldukça başarılı oldukları görüldü ve ödüllerini İstanbul Conrad Otelde düzenlenen bir törenlere kendilerine sunuldu. 8 farklı kategoride gerçekleştirilen  yarışmada, Afet Yönetimi, İmar Şehircilik ve Estetik, Kurumsal Yönetim ve Gelişim, Kültür ve Sanat, Toplum Düzeni ve Sosyal Hizmetler, Ulaşım ve Altyapı Hizmetleri, Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi Hizmetleri, Ar-Ge ve İnovasyon alanlarında başarılı projeleri bulunan belediyeler ödüllendirildi.
14 belediyenin olduğu ilimizden 3 belediyemiz toplam 5 kategoride ödüle layık görülmüştür.
 Mutluyuz, kazanılan bu 5 başarılı proje ödüllerinden 4’ünü CHP’nin yönetimindeki  belediyelerimizin  halkımıza sunduğu başarılı hizmetlerin ödüllendirilmesinden dolayı.Yalova Belediyemiz bizzat belediye başkanımız Vefa Salman tarafından seçim döneminde halka vaat edilen ve göreve gelir gelmez de hayata geçirdiği 'Şeffaf Oda' Projesi ile ‘Kurumsal Yönetim ve Gelişim’ dalında ödüle layık görüldü. Şeffaf Oda’nın ikincilik ödülü aldığı bu kategoride hiçbir belediyeye birincilik verilmediğide bilinmelidir. Böylece uygulamanın başarısı ve uygulandığı alanın zorluğu daha iyi anlaşılabilsin.
Çınarcık Belediyemiz ise Altın Karınca’da 3 projesi ile 3 üçüncülük aldı. Kültür ve Sanat kategorisinde Yasemin Koçal Kütüphanesi’nin hayata geçirilmesi Bilmediğini Öğren Bildiğini Anlat Projesi, Toplum Düzeni kategorisinde Çınarcık’ta Çocuk ve Genç Çalıştayı ve Çevre kategorisinde Çöpler Çiçek Açsın Projeleriyle belediyelerimiz ödül almıştır. Bu ödüller, belediyecilik, hele hele sosyal belediyecilik; halk için, halkla birlikte ve samimi biçimde sosyal demokrat ilkeler ile yapıldığında nasıl farklılaştığının iyi bir örneği olmuştur. Biz bu durumu sosyal demokrat belediyeciliğin farkındalığı olarak görüyoruz. Şehirler için yeni farklı ve anlamlı projeleri geliştirmek CHP’li belediyelerimizin ilkesidir aynı zamanda da halkımıza karşı öncelikli görevimizdir.  Bu vesileyle, ödül alan Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman’ı, Çınarcık Belediye Başkanımız Avni Kurt’u, projeye emeği geçen tüm belediye emekçilerimizi kutluyor ve başarılı çalışmalarını arttırarak sürdürmelerini diliyorum" 

Editör: TE Bilişim