17 Mayıs tarihine kadar sürecek olan ve yoğun bir programla kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası, 13 Mayıs pazartesi günü Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak.

SGK Yalova İl Müdürü Ali Gencer, düzenlediği basın toplantısında kurumda görevli müdürlerle birlikte sosyal güvenlik haftası programıyla ilgili bilgi verdi. Müdür Gencer,  kurum çalışanları ve vatandaşların Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutladı.

En düşük kayıt dışı istihdamda 3.sıradayız….

Kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda önemli aşama kaydedildiğini belirten Müdür Gencer, “SGK kapsamında çalışan herkesin kayıt altına alınması önemli. Kayıt dışı ile ilgili olarak vatandaşlar Alo 170 hattına ihbar ve şikayette bulunabilirler. Biz ihbar ve şikayetleri değerlendirerek Yalova’da kayıt dışı istihdamın minimuma çekilmesi için çalışıyoruz. Türkiye genelinde kayıt dışı istihdam oranı %38 civarında iken, Yalova %19 kayıt dışı istihdam oranıyla bu konuda en az kayıt dışı istihdam sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor” dedi.

Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında SGK’nın sadece prim toplayan ve emekli aylığı bağlayan bir yapıdan ibaret olmadığına dikkat çeken Müdür Gencer,  SGK’nın çalışanlara yönelik birçok hizmeti yerine getirdiğini söyledi.

İşverenlere de seslenen Müdür Gencer, prim borcu olan işverenlerin 6183 sayılı yasaya göre her zaman borçlarını taksitlendirerek ödeme imkanları bulunduğuna dikkat çekerek, 36 aya kadar taksitlendirme imkanı bulunduğunu söyledi.

Sosyal Güvenlik Haftası kutlamalarının bir hafta boyunca il ve ilçelerde gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle yoğun bir programla kutlanacağını belirten Müdür Gencer, 13 Mayıs pazartesi günü Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Valilik, Belediye ve Rektörlük ziyaretlerinin gerçekleştirileceğini söyledi. Hafta, aynı gün Çınarcık Çok Programlı Lisesi’nde gerçekleştirilecek eğitim semineriyle sürecek. Hafta dolayısıyla Sosyal Güvenlik Bilincinin aşılanması amacıyla İlköğretim okullarında 3 bin adet kitap ve CD dağıtımı gerçekleştirilecek. Hafta dolayısıyla en çok prim ödeyen işverenler de ziyaret edilecek. Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Özdilek AVM’de stant açılarak vatandaşlara bilgi verilecek. Sosyal Güvenlik Haftası kutlamalarının son günü olan 17 Mayıs Cuma günü ise düzenlenecek resepsiyonda da en yüksek prim ödemesinde bulunan on işverene SGK İl Müdürlüğü tarafından ödül takdim edilecek.

Editör: TE Bilişim