Son 50 yılın en kurak günlerini geçirdiğimiz şu günlerde Gökçe Barajı da nasibini alıyor. Baraj'da ki sular gün be gün azalıyor. Barajın görüntüsü ise 2015 yılında kaşanan susuzluktaki günleri aratmıyor.
Yalova'ya içme suyu sağlayan Gökçe Barajı son 50 yılın en kurak günlerinden ciddi şekilde etkileniyor. Yağışların hızlı bir şekilde gerçekleşmesi barajda su tutulmasına imkan vermiyor. Kar yağışının olmasının çok büyük öneminin olduğuna dikkat çeken Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Bu yıl yaşanan yağışların büyük bölümü toprak tarafından emildiğinden baraja ulaşmadan kaybediliyor. Bu da barajda istenen su oranının yakalanmasına imkan vermiyor. Barajın doluluk oranının artmasındaki en önemli etken kar yağışı. Bu yıl da henüz kar yağışı olmadı" dedi.
Barajdaki sular ise her geçen gün hızla azalıyor. Baraj havzasında 2015 yılında yaşanan susuzluğu aratmayan görüntüler oluştu. Eski Termal yolu olarak bilinen ve baraj suları altında kalan yol 2015 yılının ardından ilk kez yeniden gün yüzüne çıktı. Bu görüntü ise vatandaşları tedirgin ediyor. Vatandaşlar yağış yaşanmaması durumunda yeniden bir susuzluk yaşanmasından endişe ettiklerini belirtiyorlar.

Editör: TE Bilişim