Sünnet olan çocuklara Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal saat hediye ederken, Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen konserde eğlence doruğa çıktı.

Yalova Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ve Yalova Milletvekili Temel Coşkun’un katıldığı gecede yerel sanatçı Utku Köşedar ve Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Sevcan Orhan sahne aldı. Yalova Belediyesi  tarafından sünnet pilavı dağıtılan eğlenceye, aileler de büyük ilgi gösterek Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nu doldurdu.

Geleneksel Sünnet Şöleni’nde konuşma yapan Yalova Milletvekili Temel Coşkun; “Yalova Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Sünnet Şöleni’ni beraberce kutluyoruz. Bu hayırlı hizmeti, çalışmayı yapan başta Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ederim. Siz anneleri de kutluyorum. Allah çocuklarınızın düğünlerini de göstersin” dedi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal da yaptığı konuşmasında Peygamber efendimizin sünnet kültürünün önemine vurgu yaptı. Başkan Koçal; “Kültürümüzde sünnet Müslümanlığın bir şiarı, tıbbi bir operasyon. Ama Peygamber efendimizin sünneti olduğu için biz bunu yüzyıllardır devam ettiriyoruz. Çocuklarımız inşallah Peygamber efendimizin diğer huylarını da sünnet olarak bilip, uygulayarak büyürler. Akrabaya yardım etmeyi, güzel ahlaklı olmayı, yalan söylememeyi, terbiyeli olmayı da hayatlarının ilkesi kabul ederler. Vatanını sevip, milli ve manevi değerlere sahip olurlar. Çocuklarımızı sevgiyle öpüyor, anne ve babaları kutluyorum. Daha mutlu günlerini görmenizi temenni ediyorum” diye konuştu.

Gecede, Özel Yalova Hastanesi ve Özel Atakent Hastanesi yetkililerine sünnet şölenine katkılarından dolayı Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal plaket takdim etti.

Yalova Belediye Geleneksel Sünnet Şöleni Utku Köşedar ve Sevcan Orhan konseriyle devam etti. Yalova Belediyesi Kültür İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hikmet Yavuz sanatçılara teşekkür ederek, çiçek verdi.

  

Editör: TE Bilişim