Yalova'da su kaynakları, su kaynaklarının korunması ve acil durumlarda su yönetimi ile ilin su ihtiyacının geleceği konularının ele alınacağı Yalova'da ki ilk ve en kapsamlı Su Sempozyumu 16 Kasım 2017 tarihinde değişik üniversitelerden gelecek 9 akademisyenin katılımı ile gerçekleştirilecek.
YASKİ tarafından düzenlenecek olan Yalova Su Sempozyumunda geri sayım başladı. Yalova'da suyun mevcut durumundan yeni kaynakların oluşturulmasına hatta geleceğine kadar çok hayati konuların masaya yatırılacağı sempozyuma değişik üniversitelerden 9 akademisyen davet edildi. 16 Kasım 2017 Perşembe günü saat 09:30'da Ramada Otel'de gerçekleştirilecek olan sempozyuma Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve il protokolü de katılacak.
Sempozyuma Prof. Dr. Recep Hayri Eren (Yalova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği) Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, (İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü), Prof. Dr. Cumali Kınacı, (İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı), Prof. Dr. Kadir Kestioğlu (Uludağ Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Eski Bölüm Başkanı)
Prof. Dr. İsmail Toröz (İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı), Prof. Dr. İsmail Koyuncu (İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü), Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya (İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Eski Bölüm Başkanı Eski Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı), Doç. Dr. İbrahim Demir (İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü), Doç. Dr. Emrah Doğan (Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü) ise konuşmacı olarak katılacak.
Sempozyumun son gününde ise değerlendirme toplantısı ve kültürel ve teknik geziler de yer alacak.
YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer, "Bu sempozyum ilde suyun her yönü ile konuşulacağı düzenlenmiş en kapsamlı sempozyum olacak. Alanında uzmanlaşmış 9 akademisyen Yalova'nın su konusunu masaya yatıracaklar. Yaşanan sıkıntıların ve çözüm önerilerinin de görüşüleceği bu sempozyum ilin bu konudaki en önemli rehberlerinden birisi olacak diye düşünüyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim