Yalova Su Sempozyumu Ramada Otel'de gerçekleştirildi. Sempozyumda Yalova'nın su kaynaklarının korunmasından, geleceğe yönelik su kaynakları oluşturulmasına yönelik bir çok konu uzmanları tarafından mercek altına alınıyor.
YASKİ tarafından düzenlenen ve Yalova'da su kaynakları, su kaynaklarının korunması ve acil durumlarda su yönetimi ile ilin su ihtiyacının geleceği konularının ele alınacağı Yalova'da ki ilk ve en kapsamlı Su Sempozyumu Ramada Otel'de başladı. Sempozyuma Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güler Alkan ve çok sayıda davetli katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer gerçekleştirdi. Özsümer katılımcıları selamlayarak katıldıkları için teşekkür etti. Özsümer'in ardından mikrofona gelen Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu ise, "Su çalıştayını ilk kez Yalova Kent Konseyi olarak biz düzenledik. 4 yıl aranın ardından YASKİ 2.sini gerçekleştirdi. Uzmanlar 2040 yılından sonra ciddi bir su sorunu yaşanacağı uyarılarında bulunuyor. O nedenle gerek ilimizde ve gerekse ülkemizde bu yönde gerekli önlemler alınmalıdır" diye konuştu.
Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güler Alkan'da sempozyum öncesinde katılımcılara hitap etti. Alkan, "Su çok önemlidir. Su kaynaklarımızı çok hızlı ve ciddi şekilde tüketiyor ve kirletiyoruz. Su şehri olan Yalova su anlamında şanslı ancak ildeki su kaynaklarının kirleticilerden korunması şart. Atık su yönetimi bu kent için çok önemli. Yerel yöneticilere bu anlamda önemli görevler düşüyor" dedi.
Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ise konuşmasında, Su hayattır. Hayatın önemli bir parçasıdır. Dünya ölçeğinde büyük bölüm de sudan ibarettir. Böyle önemli bir kaynağı daha temiz ve etkin bir şekilde bizden sonraki nesillere iletmek çok önemlidir. Bu kaynakların gelecek nesillere ulaştırmamız gereken bir emanet olduğunu unutmadan bu bilinçle hareket etmek zorundayız. O nedenle bu sempozyumu çok önemsiyorum. Zira su kaynaklarımız sonsuz değildir" şeklinde konuştu.
Ardından startı verilen sempozyumun moderatörlüğünü yapan Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Recep Hayri Eren'de kısa bir değerlendirmede bulunarak Yalova'da yeni su kaynakları oluşturulmasının önemine değindi. Yapılan ilk su çalıştayında Gökçe 2 Barajının oluşturulması için ortaya konan teklifi hatırlatan Eren bunun halen yapılması gerektiğini de altını çizdi.
Ardından değişik üniversitelerden gelerek sempozyuma katılan konuşmacılar sunumlarını gerçekleştirerek, suyun korunması, yeni su kaynaklarının oluşturulması, sorunlar ve çözüm önerilerini ortaya koydular.
Sempozyuma Prof. Dr. İsmail Toröz (İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı), Prof. Dr. İsmail Koyuncu (İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü), Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya (İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Eski Bölüm Başkanı Eski Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı), Doç. Dr. İbrahim Demir (İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü), Doç. Dr. Emrah Doğan (Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü) ise konuşmacı olarak katıldılar. 

Editör: TE Bilişim