Çiftlikköy ilçesine bağlı Gacık Köyü’nde bulunan tarihi Gacık Hamamı geçtiğimiz yıllarda restore edilmişti. Ancak restorasyon sonrası Tarihi Hamam’ın içerisinde oluşan görüntüler tepkilere neden oldu. Gacık Hamamı’nın restorasyonu sırasında hamam kurnalarının yanına yapılan  bir elektrik anahtarı ve prizinin görüntüsü ‘bu kadar da olmaz’ dedirtmişti.
Bu konuda bir tepki de aynı zamanda Gacık Köylü olan İl Genel Meclis üyesi İbrahim Akay’dan geldi. Akay, tarihi değerlerimize sahip çıkarken aynı zamanda restorasyon işinin de ciddiye alınması gerektiğine dikkat çekerek, “Gacık Köyümüze gelen konuklarımıza köyümüzü tanıtırken burada Bizanslardan kalma bir tarihi hamamımızın olduğunu söylüyoruz. Onlar da doğal olarak bu tarihi yapıyı görmek istediklerini belirtiyorlar. Ancak restorasyon sırasında yapılan öyle büyük bir hata var ki, bunu anlayabilmek için uzman olmaya da gerek yok. Bizler köyümüze gelen misafirlere Gacık Hamamı’nın kapısını açıp gezdirmeye utanıyoruz” diye tepki gösterdi. 
Çiftlikköy ilçesine bağlı Gacık Köyü’nde bulunan tarihi hamam İstanbul II No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 14.04.1992 tarih ve 2845 sayılı kararı ile tarihi yapı olarak tescil edilmişti.
Editör: TE Bilişim