Yalova Valiliği tarafından esnek çalışma kapsamına alınan personellerin izinlerinin kaldırılarak göreve çağrılmasına İYİ Parti kanadından tepki geldi. Tatar bu konuda yazılı bir açıklamada bulunarak eleştiri getirdi. İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar açıklamasında, “Covid19 salgını tüm dünyayı etkilediği gibi, hem ülkemizi hem de şehrimizi de etkisi altına almıştır. Sağlık bakanlığının öncülüğünde kurulan Sağlık Bilim kurulunun aldığı tavsiye ve öneriler neticesi salgınla ilgili mücadele kontrol altına alınmış gözükmektedir. Gerek Dünya sağlık örgütü, gerekse Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ise hala tehlikenin ve riskin devam ettiğini ve bu konuda rehavete kapılmadan tedbirlerin en üst düzeyde devam edeceğini belirmektedirler. Temennimiz alınan tedbirlerle birlikte şehrimizin, ülkemizin ve dünyamızın bu virüsten bir an önce arınması ve normal gündelik hayatımıza bir an önce devam edebilmemizdir. Sağlık bakanlığının her akşam açıkladığı tablodan ve yetkili Bilim Kurulu üyelerinin yaptığı açıklamalardan gelişmeleri Televizyonlardan ve basından yakından takip etmekteyiz. Şehrimizle ilgili gelişmeleri ise ne yazık ki yetkili kişilerden ziyade basından takip etmekteyiz. Sağlık Bakanlığı tedbiri elden bırakmayalım rehavete düşmeyelim diye uyarı üzerine uyarı yaparken, hafta sonları Büyükşehirlerde sokağa çıkma yasağı yapılırken, Şehrimizde de cami hoparlörlerinden her 15 dakikada bir dışarı çıkma konusunda uyarı ve ikaz yapılmaktadır. Ama ne hikmetse dün Yalova Valiliğinin yayınlamış olduğu genelge ile şehrimizdeki memurlar ‘Duyulan lüzum üzerine’ diyerek tam zamanlı görevlerine çağrılmışlardır. Bu ne anlama gelmektedir. Salgın riski Yalova'mızda sona mı ermiştir. Hayat normale mi dönecektir. Bu yönetmelikte alınan kararlar Sağlık Bilim Kurulu’nun veya İl sağlık kurulunun Yalova’daki vaka sayılarına göre Bilim, akıl ve mantık içinde almış olduğu kararları mıdır. Yoksa birkaç işgüzar bürokratın almış olduğu idari bir karar mıdır? Yalova Valiliği yalnızca Yalova ilinde alınan bu uygulama ve genelgenin hangi temel değerlere ve gerekçelere dayandığını açıklamalıdır. Sağlık ve can güvenliğinden daha önemli ne olabilir. Bu genelge kapsamında yalnızca Yalova'mızda geçerli olmak üzere;

1- Devlet memuru olan imamlar görev yapacaksa, camiler ibadete açılacak mıdır.

2-Milli eğitime bağlı öğretmenler  ve görevliler işbaşı yapacaksa ,okullar da açılacak mıdır.

3-Resmi bankalar ve özel bankalar resmi mesaiye başlayacak mı.

4-65 yaş üstü vatandaşlarımız ve 20 yaş altı gençlerimiz ve çocuklarımız için kısıtlama kalkacak mı.

5-Şehrimizde İçişleri bakanlığının aldığı kararla, kapatılması zorunlu işyerleri ve esnafta faaliyete başlayacak mı.

6-Bu genelge ile tam mesai göreve davet edilen memurlar ve görevliler için, salgın tehlikesine karşı ne gibi tedbirler ve önlemler alınmıştır.

Yalova Valiliği bu yönetmeliği yayınlarken hangi kriterleri göz önüne almıştır. Dünya'da ve Ülkemizde 80 ilde bile örneği olmayan bu uygulama ile can güvenliği ve sağlık tehlikesinin olduğu salgına karşı nasıl bir formül denemekte ve uygulamaktadır. Yalova bu konuda pilot Yalova mıdır? Sağlık bilim kurulu ve Sağlık bakanının açıklamalarına karşı yapılan bu icraat kafaları karıştırmaktadır. İçişleri Bakanlığı da 10 Nisan gecesi sokağa çıkma yasağını son iki saat kala açıklamış halkta korku, endişe ve panik olmasına sebebiyet vermiştir. Sorumsuzca yapılan açıklama ile salgınla verilen mücadeleye gölge düşürmüş ve halkımız tehlikeye sokmuştur. Büyük bir hata büyük tehlikelere sebep olmuştur. İçişleri bakanı o geceden beri kaybolmuştur. Bu konuda Yalova Valiliğinin yapmış olduğu uygulamada ani bir genelge ile duyurulmamalıydı. Bu genelgenin içeriği ile ilgili bilgilendirme basın önünde hiçbir boşluğa ve verilen mücadeleye zarar vermeyecek şekilde olmalıydı. Gerek seçilmiş gerekse atanmış olan yöneticiler halkı doğru şekilde bilgilendirmelidir. Yalova kamuoyu olarak bu konuda gerekli açıklamayı bekliyoruz. En kısa zamanda Şehrimizin normalleşmesi için elimizden gelen desteği İYİ parti olarak vereceğiz. Tüm halkımız bu konuda endişe etmesin” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim