645 MW’lik Kömür yakıtlı santralin ilk fazının devreye alınmasının ardından başlatılan Açık Kapı Günleri etkinliklerinde, basın mensupları ve vatandaşların yerine siyasilerin gezdirildiği santralin mevcut doğalgaz santraline ek olarak inşa edildiği ifade ediliyor. Ancak doğalgaz santraliyle kömür yakıtlı ‘eki’ arasında yüzlerce metre mesafe bulunuyor.

 

Taş, “23 Mart’ta devreye alındı”

 

3 Temmuz Salı günü Aksa tesisleri içinde düzenlenen buluşmada bir araya gelen Meclis Üyeleri ve Muhtarlar, geçici kabulü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan kömür yakıtlı termik santralinin ilk fazını yerinde gözledi. Aksa Genel Müdürü Cengiz Taş’ın bilgilendirme toplantısını açması ve enerji santrali hakkında bilgi vermesinin ardından konuklar “AKSA Akrilik Enerji Santrali Yatırımı” sunumunu dinledi. Aksa Genel Müdürü Cengiz Taş, Yalova’nın gündeminde olan enerji santrali konusunda tesisi yerinde göstererek ve gelecek soruları yanıtlayarak, çevreyi kirletmediklerini ve Avrupa Birliği normlarına uyduklarını gösterdiklerini söyledi. Taş, santralin ülkede ilk ve tek olan kapalı kömür depolama alanlarına sahip olduğunu ve 23 Mart’ta devreye alındığını kaydetti.

 

Çiçek, “İnsanlar bilgi sahibi olmadığından fikir öne sürüyorlar”

 

Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek ise, “Önceden termik santrale karşıydım. Fakat anladım ki tam anlamıyla bilgi sahibi olmadığım için önyargım mevcutmuş. İnsanlar bilgi sahibi olmadığından doğru olmayan fikirler öne sürebiliyorlar. Şimdi uzmanlarından birebir öğrendiğimiz bilgiler ışığında içim çok rahat. Aksa’ya böyle bir etkinlik yaparak bizleri davet ettikleri için teşekkür ediyorum. Aksa ile gurur duydum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim