Yalova Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri vatandaşı telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendirmeye devam ediyor.
Suç ve suçluyla mücadele amacıyla geçtiğimiz günlerde sahte para konusunda vatandaşı özel olarak hazırlattığı el broşürleriyle bilgilendiren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlisi polisler bu kez de vatandaşı telefon dolandırıcılarına karşı uyardı.
Vatandaşın yoğun bulunduğu park, bahçe, kahvehane, kafeterya gibi yerleri ziyaret eden Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri telefon dolandırıcılığı konusunda vatandaşı bilgilendiriyor.
Ülke genelinde birçok vatandaşın telefon dolandırıcılığına maruz kalarak maddi zararlara uğradığını belirten polisler, dolandırıcıların kullandığı yöntemler hakkında bilgi verdiler.  Bilgilendirmeler esnasında “Telefon Dolandırıcılığına Dikkat” başlıklı el broşürleri de dağıtıldı.
Telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı alınması gereken tedbirler şöyle sıralandı;
Aramaların Emniyet Birimlerinden gelip gelmediğini kontrol etmek için kesinlikle 155 Polis imdat no’lu telefon hattını veya en yakın polis merkezlerini arayarak bilgi alınız.
Polisin veya herhangi bir kamu görevlisinin vatandaştan para veya kontör istemeyeceğini, bunları istemenin veya vermenin suç olduğunu da unutmayınız.
Eğer kontör-para dolandırıcılığı olayına maruz kalmış iseniz; sizi arayan veya kontör transferi yaptığınız telefon numaralarını not edip, dekontları muhafaza ederek derhal en yakın Polis Merkezine veya en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulununuz.

Editör: TE Bilişim