Yalova'da 3 yıldır hayatını mısır satarak geçindiren Mesut Demir adlı esnaf tek hayalinin kendi gıda imalathanesini kurmak olduğunu söyledi. Demir devletten hibe desteği almak için destek bekliyor.
3 yıldır sahilde süt mısır satarak geçimini sağlayan 39 yaşındaki Mesut Demir, Yalova halkına lezzetli ve taze ürünler sunduğunu kaydetti. Öğlen 12 gibi iş başı yaptıklarını, gece 3’e kadar da vatandaşlara hizmet ettiklerini söyleyen Demir, , günde 4-5 saatlik uyku ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Demir, “3 senedir tezgahım burada. Günde genel olarak 50-60 mısır satışı yapıyorum. Halkımız artık bizlere fazlasıyla alıştı, bunu gelen olumlu tepkilerle görüyorum. Tabi bu tepkiler sonucunda çok mutlu oluyoruz ve enerjimiz hiç bitmiyor” dedi.
Yalova’da gerçekleştirmek istediği bir hayalinin olduğunu söyleyen Demir, geri verilmesi şartı ile devletten destek bekliyor. Demir, “En büyük hayalim Yalova’da pamuk, elma şekerlerinin imalathanesini açmak. Belli bir birikimim olsa bunu gerçekleştireceğim ancak şuan yapamıyorum. Devlet desteği ile imkan verilirse ve makinelerim de olursa azim ve gayretle 6-7 ay içinde iyi bir duruma çıkarım. Nasıl böyle emin konuşuyorsun diyebilirsiniz ancak ben yeri geliyor 3 saatlik uyku ile duruyorum. Bir imalathanem olur gerekirse uyumam, eve gitmem. Yılmadan, yorulmadan çalışırım” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim