Yalova Şubesi Başkanı Rıdvan Tayhan, yıllardır arzuladıkları ama ekonomik sebeplerden dolayı gerçekleştirilemeyen eğitime katkı bursu yardımını bu yıl uygulamaya koyacaklarını belirterek, “Yalova Üniversitesi’nde okuyan emekli/muvazzaf asker çocuklarından ihtiyacı olan birkaçına bütçemiz nispetinde eğitime katkı bursu vereceğiz.

İhtiyacı olan E/M Asker çocuklarının müracaatlarını bekliyoruz. Hedefimiz, burs vereceğimiz öğrencileri mezun etmek. Bu arada bu konu ile ilgili desteklerini esirgemeyen  üyelerimize de sizin vasıtanızla teşekkür ediyorum. Ülkemizin en büyük sorunu olan işsizliğin Eğitimli insanlarımızın çoğalmasıyla çözüleceğini düşünenlerdeniz. İmkanı olanların eğitime  destek vermelerini  bekliyoruz” diye konuştu.

 

Dernek faaliyetleri doludizgin

 

Dernek faaliyetlerinin tüm hızıyla sürdüğünü dile getiren Tayhan, “Derneğimiz  diğer yıllarda olduğu gibi bu yılda  faaliyetlerini üye  odaklı  olarak  planlamış ve uygulamıştır. Yaz döneminin başında üyelerimizden 15 aileyi Side/Antalya Jandarma kampına  göndermiş  üyelerimizin yaz’a  zinde ve dinç olarak  girmeleri sağlanmıştır. Kültür amaçlı  İstanbul  gezisi  gerçekleştirilmiş, tarihi yerlerin gezilmesinden  sonra  boğazda tekne  turu ve devamında Kız kulesine nazır Üsküdar-Şemsipaşa’da balık yenmiştir. Faaliyetlerimiz üyelerimizin diğer özel günlerinde de devam etmiş olup; Anneler gününü Yeni mahalle Sinti Mohti’de,Emekliler gününü Ulaşlı-Gölcük Kampında, Ramazan ayında da iftarı  Köfteci Yusuf’un Yalova’daki  tesislerinde yaptık. Üyelerimize karşı sorumluluğumuz olduğu gibi yaşadığımız bu şehre/Yalova’ya da sorumluluğumuz olduğunu hep söyledik. Şehrimizle ilgili çalışmalarımız oldu. Yalova-Çiftlikköy/ Gacık’ta köyün girişindeki arazinin ağaçlandırılmasını ve Bursa Cevre  koruma hizmetlerinin desteğiyle TEMAD hatıra ormanını  hayata geçirdik” diye konuştu.

 

TEMAD’dan teröre lanet

 

Terör olaylarına da değinen TEMAD Başkanı Tayhan, “Ülkemizde yıllardır yaşadığımız terör olaylarını lanetliyoruz. Teröre açılım masalı ile çanak tutanları, teröristi Habur’da davul zurna ile karşılayanları, Mecliste olup ta teröristleri kardeş ilan edenleri, ayrıca bu olaylara  seyirci kalan siyasetçileri ve uyuyan vatandaşlarımızı kınıyoruz. İçinde bulunduğumuz Zafer haftasının ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını dileriz.

 

 

Editör: TE Bilişim