Tezcan konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Yalova Lisesi,  bahçesiyle Türkiye çapında ödül almış bir okulumuzdur. 13 Kasım 2008 yılında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in elinden “En İyi Görünümlü Ve Bakımlı Okulbahçesi” ödülünü almıştı. 
TEMA Vakfı’da bu özelliğinden dolayı okulu kutlayarak teşekkür belgesi göndermişti. Yetiştirdiği 15 bin mezunuyla bu mezunların Yalova ve ülke genelinde imza attığı başarılı çalışmaları bir yana bırakın bu okulumuz sadece bahçesiyle bile bir tarihtir. Sen şimdi gel bu okulun bahçesinden 2 bin metre karelik alanı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Gençlik Merkezi’ne tahsis et. Olacak şey değil.

Atatürk Arboretumu’nu borçlarını ödemek için sattığını söyleyen belediye bu okulumuzun bahçesini de böyle heba ediyor. Şimdi Arboretum’da olduğu gibi diyecekler ki; bu karar bizden önceki dönemde alınmıştı. O kararları doğru buluyorsunuz ki aynen uyguluyorsunuz. Öğrenebildiğimiz  kadarıyla geçmişte Milli Eğitim Müdürlüğü binası için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile takas edilen bu yerin alınması Yalova Lisesinde verilen öğretime değil eğitime vurulan bir darbedir.

Öğrencileri doğadan kopararak, üst üste okul bahçesine sıkıştırarak neye hizmet ediliyor anlamak mümkün değil. Yer mi arıyorsunuz, Arboretum’dan kamu alanı için ayırdığınız yerden verebilirsiniz. Nasıl olsa orasıda hazineye ait değil mi? Hiç değilse okulumuzun bahçesi kurtulmuş olur. İlgililerden isteğim; Gençlik merkezi yapılırken kesilecek ağaçları dikkate alarak Yürüyen Köşk olayında Atamız’ın verdiği çevre dersini de bir kez daha hatırlamanızdır” dedi.
Editör: TE Bilişim