20.YIL PASTASINI KARACA KESTİ

TEMA Vakfı’nın 20 yaş günü pastasını kesen Toprak Dede   Hayrettin Karaca, geçen 20 yıllık süreçte yaptıkları çalışmalarla mütevazi bir vakıftan Birleşmiş Milletlere akridite bir yapıya ulaşmanın mutluluğunu ve onurunu yaşadığını dile getirdi. Karaca Arboretum’da düzenlenen törende, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, TEMA Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan ve çok sayıda TEMA gönüllüsü katıldı. Törende bir konuşma yapan TEMA Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, 20. yılını dolduran TEMA’nın artık insanların davet beklemeden kendi kendine üye oldukları, gönüllü çalıştıkları bir halk hareketi haline geldiğini, üye sayısının 500 bine dayandığını söyledi. “Bu güzel toprakları atalarımızdan aldığımız gibi biz de gelecek nesillere en güzel bir şekilde teslim etmeliyiz. Yoksa açlık kapımıza dayanacak. Toprağımızı korumalıyız” diyen TEMA İl Temsilcisi Tezcan, bu yıl yeniden okullarda eğitim verecek olmayı çok önemsediklerini, gelecek nesillere toprak sevgisini ve öneminin mutlaka anlatılması gerektiğini vurguladı.

KENTEKİ YABANCI TABELALARIN KALKMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILACAK

Belediye Başkanı Yakup B. Koçal  törende yaptığı konuşmada  “Hayrettin Bey kentimzdeki yabancı tabelalara dikkat çekti.Hemen yarından itibaren ne yapabiliriz bunu düşünmeye başlıyorum. Bir eylem planı hazırlayıp, TEMA gönüllülerinin de desteğiyle Türkçe’nin korunması amacıyla çalışmaya başlayacağım. Bir milletin var olabilmesi için iki şeyini kaybetmemesi lazım. Biri dini, biri de dili. Türkçemizi korumak için harekete geçiyoruz. Başlatacağımız bu hareketle nasıl Yalova Hayrettin Bey’le anılıyorsa, Türkçe’ye sahip çıkan kent olarak anılmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu. Öte yandan Başkan Koçal, TEMA’nın yıllar önce başlattığı kendilerinin ise 2 yıldır özendirmeye çalıştıkları alışverişlerde doğaya zarar veren naylon poşetler yerine file torbalar kullanılmasını, Kapalı Pazaryeri’nin yapılması ile mecburi hale getirmeyi planladıklarını ifade etti. Törende yaptığı konuşmada, okullarda çocukların eğitimine TEMA’nın destek vermesinden çok memnun olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Çiftlikköy’de yapılması planlanan 300 dönümlük eğitim kampusu projesinin hayata geçmesi halinde bu alanda çocukların eğitimi için TEMA ile birlikte çalışmalar yapabileceklerini dile getirdi.

TEMA GÖNÜLLÜLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ DAĞITTI

TEMA’nın 20. yaş günü dolayısıyla düzenlenen çaylı, pastalı törene ev sahipliği yapan Toprak Dede Hayrettin Karaca, yine birbirinden önemli mesajlar verdi. Türkçe’nin korunmasından global ekonomi ile mücadeleye, Anadolu kültürüne sahip çıkılmasından özellikle bayanların kullandığı ve sağlıklarını tehdit eden kozmetik ürünlere varıncaya değin pek çok konuda bilgilerini paylaşan Karaca, “Bilgi paylaşıldıkça üreri. Ben bunları niçin anlatıyorum, çünkü borcumu ödüyorum. Beni bu günlere getiren bu topraklara, bu ülkeye borcum var. Param var ama harcamaya hakkım yok” diyerek, uzun uzun katılımcılarla sohbet etti. TEMA’nın kuruluşundan bu günlere gelişini özetledi. Konuşmaların ardından da TEMA’ya katkılarından dolayı aktif gönüllülere teşekkür belgeleri dağıtıldı. Belgeleri Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve Hayrettin Karaca birlikte sahiplerine verdiler. 

Editör: TE Bilişim