Türk Kızılay’ının bu yıl bağışçı sayısını 28.000 olarak sınırladığını belirten Şube Başkanı Temuçin, bu sayı dolduğunda bağışçı alınmayacağını kaydetti. Türk Kızılay’ının bağışçılardan aldığı vekaletle kurbanları dini kurallara uygun olarak kestirip, Et Balık Kurumu tarafından yapılan kavurmaları bu yıl yurt içindeki ihtiyaç sahiplerine şubeler aracılığıyla ulaştıracağını belirten Şube Başkanı Temuçin, yardımlaşma bilincinin önemli bir göstergesi olan vekaletle kurban kesiminin Kızılay aracılığıyla güven içinde yapılarak bir yardımlaşma seferberliğine dönüştüğünü söyledi.

1 hisse vekâleten kurban bedelinin 675 TL, 380 USD ve 310 EURO olduğunu belirten Kızılay Yalova Şube Başkanı Temuçin, “ Bağışçılarımıza İnternet ve 168 Çağrı Merkezinden yapacakları kurban bedeli ödemelerinde 3 taksit olanağı sunulmaktadır. Kurban bağışı döneminde Türk Kızılayı’na vekâlet verme yoluyla bağışta bulunabilirsiniz. Bağışlarınızı; tüm bankaların varsa tahsilât menülerinden yoksa Türk Kızılayı hesap numaralarından; Tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılay Posta Çeki hesabından;

168 Türk Kızılayı Çağrı Merkezimizden, Tüm Kızılay Şubelerinden (Şube adreslerimize internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz) yapabilirsiniz”  diyerek vatandaşları  bilgilendirdi.

Kurban kesimlerinin Et Balık Kurumu tarafından gerçekleştirileceğinin altını çizen Şube Başkanı Temuçin, ”Vekâlet verme yoluyla gerçekleştireceğiniz kurban bağışlarınız, Kurban Bayramı’nın ilk günü sabah namazından sonra başlayarak, 3. günü akşamına kadar kesilmektedir. Kurban kesimleri, Veteriner Hekim, Noter, Din Görevlisi, anlaşmalı olduğumuz kurumların personelleri ve Türk Kızılayı personelleri eşliğinde, vekâlet verilen bağışçımızın ismi okunarak, Et Balık Kurumu Kombinalarında yapılmaktadır. Kesimler gerçekleştikçe cep telefonunu bağış birimimize veren bağışçılarımıza SMS ile cep telefonu olmayan bağışçılarımızın ev telefonlarına ulaşılarak kesim işlemine ilişkin bilgi verilmektedir.

Kesilen kurbanlar hijyenik ortamlarda kavurma tipi et konservesi haline getirilip, Türk Gıda Kodeksine uygun şekilde paketlenerek yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine afetlerde ve/veya sosyal yardım olarak Türk Kızılayı Şubeleri aracılığı ile dağıtılmaktadır. Bağışçılarımıza Şubelerimiz aracılığıyla kurbanlarından tadımlık olarak 800 gr’lık kavurma tip et konservesi, kesim görüntülerini içeren CD ve Teşekkür Belgesi ile geri dönüş yapılmaktadır.” şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Bu yıl Kızılay bağışçılarının kurbanlarından elde edilecek etlerle Et Balık Kurumu tarafından yapılacak kavurmaların sadece yurtiçinde dağıtımının yapılacağını belirten Kızılay Derneği Yalova Şube Başkanı Osman Aykut Temuçin, “Kızılay yurtdışında Afrika’da,  Myanmar’da Başbakanlık Afet İşleri Genel Müdürlüğüyle ortaklaşa olarak her türlü tıbbi, yiyecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılamada elinden geleni yapmaktadır. Bu yıl Kızılay Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda kurbanlıklardan elde edilen 800 gramlık konserve kavurmalar sadece yurtiçindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza şubelerimiz aracılığıyla dağıtılacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim