Termal ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle bir çok iş yeri ve ev su altında kaldı. Termal Belediyesi ise anında olaya müdahale etti.
Sağanak yağış Termal ilçesinde de etkili oldu. 1 yılda yağan yağışın %12'lik bölümünün yere düştüğü sağanak yağışta ilçedeki bir çok işyeri de sulardan nasibini aldı.Yağışın başladığı ilk andan itibaren teyakkuza geçen ekipler gelen ihbarlara dakikalarla kısıtlı süreler içerisinde cevap vermeye çalıştı. Ayrıca ilçede ev ve işyerlerini de daha az zarar görmesini sağlamak adına gerekli önlemleri alan ekipler, cadde ve sokaklarda ki suların başka yönlere tahliye ederek, su baskının da daha geniş bir alanın etkilenmesini önledi. Elektrik enerjisi de kestirilerek olası çarpılma vakaları kazalar önlendi.
Termal Belediyesi ekipleri ilçede suyun zarar verdiği yollarında hızla onarımına başladı. İlçede suların geçtiği yerlere taşıdığı çamurlarda tazyikli sularla yıkanarak temizlendi.
Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, su baskınının başladığı andan itibaren görevinin başına gelerek ekiplerin koordinasyonu ile bizzat ilgilendi. İlçede her hangi bir can kaybının yaşanmamasının sevincini yaşadıklarını dile getiren Atik, "Büyük bir afeti zamanında alınan önlemler ve akılcı planlamalarla çok ucuz atlattık. Sel baskınında görev yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, ilçe halkımıza geçmiş olsun diyorum. Allah bir daha bize böyle bir şey yaşatmasın" dedi.

Editör: TE Bilişim