Yalova’nın, bölgesinde son derece stratejik öneme sahip bir tarım kenti olduğu ve bölgenin lojistik merkezi konumunda bulunduğunun belirtildiği toplantıda, belirlenen sorunların ve taleplerin alındığını kaydeden eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli,  sorunların dosyada kalmayacağını ve bakanlık uhdesinde çözülebilecek olanlara hemen el atılacağını diğer bakanlıkları ilgilendiren  konuların ise ilgililerine iletilerek takibinin yapılacağını belirtti.

 

Yalova’nın tarım sektörü Termal’deydi

 

Toplantıya Yalova Valisi Esengül Civelek, Gıda, Tarım  ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli, Milletvekili Temel Coşkun, Vali Yardımcısı  Ayhan Durmuş, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, Gıda, Tarım  ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan ve Bakanlıkta görev yapan genel müdür, genel müdür yardımcıları  ve daire başkanlarından oluşan üst düzey bürokratları  katıldı. Ziraat Odası Başkanı, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı, Balıkçılar Kooperatifi Başkanı, Hayvancılık Kooperatiflerinin Başkanları, Arıcılar Birliği temsilcisi, Kivi Yetiştiricilerinin temsilcileri ve çiçekçileri temsil eden birlik ve dernek yetkilileri gibi Yalova’nın tarım sektöründe söz sahibi olan tüm ilgililerin katıldığı toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

 

Vali Civelek, “Tarım sektörü için katkı sağlayacak”

 

Vali Esengül Civelek,  tarım sektörünün temsilcileriyle yapılan bu geniş katılımlı  ortak akıl toplantısının ilimiz de tarım sektörünün ilerleme ve gelişmesine büyük katkılar sağlayacağına olan inancını ifade ederek, bakanlık tarafından hazırlanacak Yalova İl’i Eylem Planının,  İl düzeyinde özenle ve dikkatle takip edileceğini,  izlenecek eylem planının hedef ve stratejilerine  ulaşması için  gerekenlerin  yerine getirileceğini söyledi. Yerelde, tüm sektör temsilcileriyle sık sık bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptıklarını ve gerekli katkıların verildiğini ifade eden Vali Civelek,  bakanlığın tüm ilgili bürokratların hazır bulunduğu bu toplantının, ilimizin tarım sektörünün geleceğine ışık tutacağını  belirterek, bakanlık temsilcilerine ve tüm  katılımcılara teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim