Turizm Haftası Termal'de törenlerle kutlandı. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ilçede turizmin gelişimi için durmaksızın çalıştıklarını dile getirdi. 
Turizm Haftası kutlamaları Gökçedere Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Törene Kaymakamı Murat Büyükköse, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şeref Tali ve vatandaşlar katıldı. Termal Belediyesi,Termal Kaplıcaları İşletmesi, Retaj Otel ve Blackbird Otel'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen kutlamalar İznik Mehteran Takımı tarafından çalışan mehter marşı eşliğinde gerçekleştirilen kortej ile başladı. Törende konuşan Yalova Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Şeref Tali, "%60'ı ormanlarla kaplı ilimiz 3 büyük metropolün ortasında yer almaktadır. Termal ve Armutlu ilçelerinde bulunan dünyaca ünlü termal turizm merkezlerine sahip olan Yalova sağlık turizmi potansiyelinin en yüksek olduğu illerden birisidir. Çınarcık ilçemizde 2 adet Mavi Bayraklı plaj ve Yalova merkezinde bulunan SETUR Marina'nın Mavi Bayrak Ödülü bulunmaktadır. İlimiz 2015 yılı sonu itibarı ile 579 bin yerli, 90 bin yabancı olmak üzere 670 bin kişi ziyaret etmiştir" dedi. 
Termal'in kurulduğu günden beri sahip olduğu doğal zenginlikler nedeniyle hep gözde bir sağlık, dinlenme ve turizm merkezi olduğunu hatırlatan Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ise, "Termal sahip olduğu termal su kaynakları, Roma İmparatorluğundan Türkiye Cumhuriyetine uzanan tarih yelpazesi, doğası ile bir turizm cenneti. İlimizin en önemli turizm lokomotifi olan Termal bu potansiyelini daha da geliştirmek, adını daha geniş kitlelere duyurmak için çaba harcıyor. Bizde Termal Belediyesi olarak ilçemizin turizminin geliştirilmesi için durmaksızın çalışıyoruz. İlçemiz Turizm Merkezi ilan edilmesinin ardından çok daha hızlı bir şekilde gelişecek ve adını daha geniş kitlelere duyuracaktır" diye konuştu. 
Termal ilçesinde gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında YAFEM, TUFAG ve Kuzey Kafkas Dernekleri ekipleri halk oyunları gösterileri gerçekleştirdiler. Kutlamalar gerçekleştirilen kokteylin ardından sona erdi. 
Editör: TE Bilişim