Geçtiğimiz hafta sonunda ormanlık arazide ve avlaklarda yapılan kontrolde, teyp, akü gibi bıldırcın sesi çıkaran aygıtlar kullanarak avlaklarda belgesiz avlanan 2 kişiye toplam 1082 TL para cezası kesildi.

Orman ve Su İşleri Yalova Şubesi Müdürü Gürcan Olcay, av kaynaklarının sürdürülebilirliği için vatandaşlardan kaçak avlananları ve bıldırcın sesi çıkaran teyp kuranları kendilerine bildirilmesi konusunda yardımcı olunmasını istedi.

Olcay, “15 Eylül Cumartesi ve 16 Eylül Pazar günü yapılan kontrollerde 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu‘nun 28.maddesine aykırı olarak 5 adet teyp, akü vb. bıldırcın sesi çıkaran cihazların mülkiyeti kamuya geçirilerek el konulmuştur. Ayrıca 4915 sayılı kanunun 14.maddesinin 2.fıkrasına aykırı olarak avcılık belgesi olmadan avlanma ve 12. Maddesine aykırı olarak  avlaklarda izin almadan avlanan iki kişi hakkında idari yaptırım kararı alınarak toplam 1082 TL para cezası uygulanmıştır. Av kaynaklarımızı sürdürülebilir bir şekilde kullanmak için avcılarımızı ve vatandaşlarımızı; kaçak avlananları ve bıldırcın sesi çıkaran teyp kuranları bildirmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim