Yalova Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Trafik Zabıta Ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün ortak olarak düzenlediği denetimler aralıksız olarak devam ediyor.
Ticari taksilere yönelik yapılan kontrollerde vatandaşların ulaşımda daha güvenli bir hizmet almaları amaçlandı. Gerçekleştirilen denetimlerde birçok başlıkta incelemeler yapıldı. Yapılan denetimde başta belediyeden alınması gereken taksi ruhsat vizesi olup olmadığını denetleyen ekipler, ticari araç şoförlerinde bulunması gereken SRC belgesi kontrollerini de gerçekleştirdi.
Yapılan uygulamada ayrıca ticari taksilerde bulunması zorunlu olan ve kanunlara göre belirtilen yan ve ön yazıları olmayanlara, belirlenen rengin dışında araçlarını boyatanlara, araç içi kamera bulundurmayanlara, yangın söndürme cihazı, ilk yardım çantası, reflektör, hava şartlarına göre zincir ve çekme halatı bulundurmama gibi kurallara uymayanlara cezai işlem uygulandı. Ortak olarak yürütülen çalışmaların önümüzde ki günlerde de devam edeceği açıklandı.

Editör: TE Bilişim