Şen “Hiç mi yer kalmadı, şehrin ortasına çiçekçilik üretim merkezi kuracaksınız. Üniversiteye tahsis edilen bu 940 dönüm arazi Yalova Üniversitesi’nin gelecekteki  ihtiyacını karşılamayacaktır, bu arazinin tamamı üniversiteye tahsis edilmelidir” diye konuştu.

TİGEM arazisinin tamamının üniversite arazisi olarak tahsis edilmesi gerektiğini belirten Şen, şöyle konuştu : ”Gelin bu araziyi komple Yalova Üniversitesi’ne verelim. Çünkü bu arazi gelecek 10-15 yılı düşünürsek Yalova Üniversitesi’nin ihtiyacını karşılamayacaktır. Diğer illerde bunun örnekleri var. Yakınımızda İzmit, Bursa örneği var. Bu üniversitelerin kampüs alanları için de bir zamanlar oldukça büyük alanlar diye bakılırdı. Ama şu anda geldikleri hale bakın. Kampüsler o alanlara sığmaz hale geldi. Yeni ek yerleşkeler yapılıyor, bizim de bunları örnek alarak hareket etmemiz gerekir.”

Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Şen sözlerini şöyle sürdürdü; “Çiçekçiler yer istiyorlarsa Çiftlikköy’de Laledere Köyü’nde bu iş için uygun araziler mevcut, başka köylerde de var. Ben Yalova’mı çok seviyorum. Yalova’nın menfaatleri benim için her şeyin önünde gelir. Ancak bazı şeylerin birkaç kişinin elinde olmaması gerekir.”
Editör: TE Bilişim