Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Yalova genelinde yapılacak olan 800 adet konutun hak sahiplerini belirleme kurası, geçtiğimiz hafta sonu Pazar günü saat 10:00’da Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Yalova 2. Noteri huzurunda gerçekleştirildi. 15 bin 271 başvurunun yapıldığı kura çekiminde 740 adedi Yalova merkez Kazımiye’de, 60 adedi Altınova Hürriyet Mahallesinde yapılacak olan toplamda 800 konutun kurası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Youtube kanalından canlı olarak yayınlandı. Şehit ailesi ve Gaziler ile engelli vatandaşlarımıza öncelik verilen 2+1 ve 3+1 konutların kura çekiminde Ak Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, MHP Yalova İl Başkanı Ahmet İhsan Güldoğan ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Murat Alacatlı hazır bulundu. 21 adet başvurunun bulunduğu şehit aileleri kategorisinde 21 kişi kontenjan gereği direkt hak sahibi seçildi. 760 başvurunun gerçekleştirildiği engelli kategorisinde 37 hak sahibi belirlendi. Emekli vatandaşlar kategorisinde 1830 başvuru bulunurken, bu kategoride 148 hak sahibi kura çekimi sonrasında belirlendi. 5943 başvurunun yapıldığı Genç kategorisinde ise 148 hak sahibi belirlendi. Diğer kategoride 6717 başvuru bulunurken, bu kategori de 386 hak sahibi belirlendi. Yalova merkezde yapılacak 740 adet konutun kura çekimi sonrasında Yalova merkez 740 asil konut kurasının ardından 37 yedek konut kuranın da çekilişi yapıldı ve Altınova ilçesi Hürriyet Mahallesinde yapılacak 60 konut içinde kura çekimine geçildi. Toplamda 2540 başvurunun yapıldığı Altınova için şehit ailelerinden 2 başvuru yapıldı ve kontenjan gereği 2 kişi hak sahibi oldu. engelli kategorisinde 94 başvuru 3 hak sahibi, emekli kategorisinde 259 başvuru ve 12 hak sahibi, genç kategorisinde ise 1001 başvuru yapılırken, 12 hak sahibi belirlendi. Diğer kategoride ise 1184 başvuru bulunurken, 31 hak sahibi belirlendi. Asil hak sahiplerinin hak sahipliği kurası tamamlandıktan sonra 3 adette yedek hak sahibi kurası çekildi ve kura çekim programı sona erdi.

Bağatar, ‘Devamını getirme gayreti içinde olacağız’

Yalova’ya daha çok konut kazandırmak için görüşmeler yapmaya devam ettiklerini belirten Ak Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, “Öncelikle kura çekilişinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu konutların devamını getirme gayreti içerisindeyiz. 250 bin sosyal konut projesiyle ilgili olarak başlatmış oldukları çalışmadan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, TOKİ başkanımıza hepsine teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum. Dün bir program vesilesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüşme fırsatımız oldu. Biz bundan yaklaşık 2 ay önce Metin başkanımla birlikte Ankara’ya bir ziyaret yaptık. Orada da sayın Bakanımızdan, TOKİ Başkanımızdan Yalova ile ilgili, Yalova’nın göç alan bir il olduğunu konut anlamında da daha çok ihtiyacımız olduğunu ilettik. İnşallah bu projeler tamamlandıktan sonra tekrardan ilimizde TOKİ yapımı içinde konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Oral, ‘Bu başlangıç devamı gelecek’

60 adet konutun Altınova için az olduğunu ama bunun bir başlangıç olduğunu ve devamının geleceğini belirten Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bugün çok güzel bir şey için bir araya geldik. Türkiye çapında 250 bin konutluk çalışma başlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir çalışma, inşallah devamı da gelecektir diye düşünüyoruz. Altınova’daki konutlarla ilgili Ak Parti İl Başkanımız Muğlim Bağatar ile TOKİ Başkanlığına gittiğimiz zaman çok emekleri oldu bu konuda kendisine de çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın da devamının sözünü aldık. Bugün 60 konut Altınova için az ama bu başlangıç inşallah bundan sonrakini daha fazla çoğaltarak devam edeceğiz. Bu konuda önce Cumhurbaşkanımıza, Bakanımız Murat Kurum’a, Milletvekillerimize ve il başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞ SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ. (e-devlet)

Editör: TE Bilişim