Muhtar Kaya, görüşmeyle ilgili detayları aktararak, “Belediye başkanımızdan randevu istemiştik. Dün ziyareti gerçekleştirdik, TOKİ’de yer alan 7-8 arkadaşımızla birlikte. Ziyarette TOKİ’de yer alan ve 25 madde halinde bir araya getirdiğimiz sıkıntılarını ilettik. Daha sonra vatandaşlarımızın hazırlamış olduğu, imzaladığı dilekçeleri gösterdik. Belediyeden stand açmak için istediğimiz izin belgelerini ibraz ettik. Ve 650’ye yakın dilekçenin ada ada dağılımını gösterir dilekçeyi de kendilerine takdim ettik.

İsteklerini, site sakinlerinin imza kampanyasındaki amacının kendi sitelerini kendilerinin yönetmesi olduğunu, bunun kat mülkiyeti kanununda ve site yönetim planında yeri olduğunu izah ettik. Site yönetim planında haziran ayı  içinde Kat Malikleri Kurulu toplanır diyor. 2009 Haziran’ında toplanması gerekiyordu. En geç 2 yılda bir bu kurulun toplanması gerekiyordu ama 5 yıldır toplanmadığını izah ettik. Kendisine vermiş olduğumuz belgeleri alarak dosya haline getirdiler.

Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Ankara’ya görüşmeye gideceğini, gittiği zaman Hacımehmet Ovası TOKİ konutları sakinlerinin de sorunlarını bakan beye bizzat ileteceğini söyledi. Ziyarete katılan vatandaşlar da, bu hareketin siyasi bir hareket olmadığını, 5 yıldır daha önce de birkaç kez imza kampanyası yapıldığını fakat yeterli oran olan yarıdan bir fazlaya ulaşılamadığı için hep akamete uğradığını, en son burası mahalle muhtarlığı olunca kendileri de gelip bizden yardım istediler.

Biz de kendilerine hukuki olarak yasal çerçevede gerekçeleri bularak, çıktıların alınmasında kendilerine hizmet verdik. Bu şekilde imza kampanyasını Başkan Koçal’a anlattık. Başkanımız da yapılanın siyasi bir şey olmadığını bildiğini ve yasal hakların kullanılmasını desteklediğini belirterek, ‘Biz de bu yasal hakkınızı kullanmanızı destekliyoruz’ dedi ve destek verdi” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim