Edinilen bilgiye göre, Adnan Menderes Mahallesi, Beyazıt Sokak’ta sürdürülen alternatif yol çalışmaları sırasında kepçe operatörünün kepçesinin yanlışlıkla doğalgaz ana hattını deldiği, bunun ardından büyük bir tazyikle fışkıran doğalgaz ve yayılan koku nedeniyle çevre sakinlerinin büyük panik yaşadığı kaydedildi.

Yalova Belediyesi’nin çalışmalarını sürdürdüğü alternatif yol üzerinde kazı, düzenleme ve parke taş döşeme işi yapılıyordu. Konuyla ilgili bilgi veren Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Kemal Kaya, ana hattın yakınında bulunan Evim Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler ve çevredeki öğrenci ailelerinin uyarması ile yurt acilen boşaltıldı. Bu sırada Armagaz’a haber verilerek, ana hatta gelen doğalgazın kesilmesi sağlandı.

Sabah 11.30 saatlerinde yaşanan olayın hemen ardından borunun delindiği noktaya gelen Armagaz ekipleri, boruya yama yaparak daha sonra onarımını gerçekleştirdi. Bu süre içinde sokak  araçlara ve vatandaşlara kapatılarak çevrenin güvenliği sağlandı. Büyük bir tehlikenin yaşandığını belirten Muhtar Kaya, “Neyse ki ciddi bir sıkıntı yaşanmadan gerekli önlemler alındı. TOKİ’de kesilen doğalgaz da yeniden verilmeye başlandı” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim