TOKİ’deki çalışmaları incelemesi sonrasında yaptığı, “TOKİ'deki alt yönetimimiz mükemmel bir yekide çalışıyor. TOKİ yönetimi Yalova'daki binalarının bulunduğu alanda cami ve okul yaptırıyor inşaatlar sıkı bir şekilde devam ediyor. Ben sitede görev yapan arkadaşlarımı çalışkan ve başarılı buluyorum” açıklaması imza kampanyacılarını kızdırdı.

21 maddelik sorunlar yumağı

Geçici site yönetiminin artık yönetimi TOKİ sakinlerine bırakması gerektiğini söyleyen TOKİ sakinleri, site yönetimi ile ilgili şikayetlerini 21 madde altında toplayarak deklare etti. TOKİ sakinleri, “Ödediğimiz aidatın karşılığında hak ettiğimiz hizmeti alamıyoruz. Blok girişleri yeterli sıklıkta ve yeterli seviyede temizlenmiyor. 

Geçici Yönetim tarafından hazırlanan “Site Yönetim Planı” bizlerin bilgisine sunulmuyor, gizli tutuluyor. Bilgi edinme Kanunu çerçevesinde Kat maliklerince yapılan yazılı başvurulara yasal süre içerisinde cevap verilmiyor. Yönetim yasal sorumluluklarını yerine getirmiyor. Noter Tasdikli Yönetim Karar Defteri bizlere ibraz edilmiyor. Uzun Bayram tatillerinde, Site hizmet binasının kapalı oluyor. Görevliler iş başında bulunmuyor. Oluşan arıza ve sorunları çözecek bir yetkiliye ulaşamıyoruz. Geçici Site Yönetimi tarafından oluşturulan, bütçede, bizlerden toplanan aidatlar çok yüksek.  

Yaptığımız itirazlara yönetimin duyarsız kalıyor. Sitemizin Ortak kullanım alanlarında meydana gelen arızalara, Yönetim, zamanında müdahale etmiyor. Site sakinlerinin yasal hakkı olan, denetleme görevinde engelleniyoruz. Yeterli bilgi verilmiyor. Harcamalarla ilgili fatura ve benzeri belgelerin ibraz edilmiyor. Site içi Park ve bahçelerimiz bakımsız. Peyzaj düzgün yapılmıyor. Site içinde bina ve tesislerin periyodik bakım ve onarımları yapılmıyor. Beş yıl geçmesine rağmen, Site Çevresine Duvar veya Tel çit çekilmedi. Site’ye Girenin Çıkanın belli olması için Site Giriş Çıkış Kapıları yapılmadı. Site Girişinde Danışma hizmeti veren birim kurulmadı.  Hırsızlık olaylarına karşı Özel Güvenlik birimimiz yok. Her gün hırsızlık olayları oluyor.

Hırsızlık olaylarına karşı Güvenlik kameraları kurulmadı. Pay ölçer cihazları, diğer TOKİ Sitelerine oranla bizim sitemize daha yüksek fiyatla takıldı. Bu cihazların ücretleri ödendiği halde 5 aydır faaliyete geçirilmedi. Site içine Aşırı hız yapan araçlar engellenmiyor. Çimento taşıyan Mikser kamyonları site içinde cirit atıyor. Başıboş sokak hayvanları, Çocuklarımızın oyun alanları ile parklara kadar rahatlıkla girebiliyor. Sitemize Seyyar satıcı, dilenci, Çöp toplayıcılar rahatlıkla giriyor. Hiçbir görevli engellemiyor” diyerek şikayet maddelerini sıraladı.

“Kartal, memnuniyet anketi yapsın”

TOKİ sakinleri Boğaziçi AŞ Genel Müdürü İlhan Kartal’a da sitem ederek “Sitemizin daha iyi yönetilmesini istemek, bizim en doğal hakkımızdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan bir şirketin, Beş yıldır bizi yönetmesine rağmen, bu sorunların hiçbiri çözülmemiştir. Biz Kendi şirketinin çalışanlarından kendisi memnun olabilir, ancak şirket site sakinleri nezdinde algısını objektif bir memnuniyet anketi ile ölçerek sonuçları yayınlama cesareti gösterebilir mi? Önemli olan bu hizmeti satın alan biz site sakinleri memnun muyuz, buyursun bu soruyu bize sorsun.

Memnun olmadığımız yukarda 21 madde sorunlar yumağından bellidir. Konutlarımızı teslim aldığımız Haziran 2008  ayında sitemizin Okul ve Cami'sinin de bitirilerek hizmete girmesi gerekiyordu. Ancak 5 yıldır yapılmadı. Site sakinleri çocuklarını servislerle çevre okullara bedel ödeyerek gönderdi. Bu okul ve camiyi Site yönetimi yaptırmıyor. Başbakanlık TOKİ Başkanlığının beş yıldır yapmadığı binayı şimdi yapıyor olması nasıl Boğaziçi A.Ş.'ye mal edilebilir anlayamıyoruz” dediler. 
Editör: TE Bilişim