Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, YAFA İnşaat tarafından tamamlanan ve ikinci etap çalışmaları başlanılan Tonami Meydanı’ndaki köprülü kavşağın düzenlemeleriyle ilgili bilgi verdi.
Tonami Meydanı’nda 16 Ocak 2015 tarihinde ihalesi yapılan 23 Mart 2015 tarihinde yapım çalışmaları başlanılan ve 397 metre uzunluğunda iki adet kavşak 6 ay gibi kısa zamanda tamamlanmıştı. YAFA İnşaat tarafından kısa süre içerisinde bitirirken köprülü kavşağın çevre düzenlemesi için yapılan ihaleyi yine aynı firma kazanmıştı. YAFA İnşaat, ilk etap çalışmalarında olduğunu gibi ikinci etap çalışmalarını da hızlı bir şekilde sürdürüyor. Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, yapılan çalışmalarla ilgili şunları kaydetti:
“Tonami Kavşağı dediğimiz bölümde çalışmalar devam ediyor. Buranın 397 metre uzunluğunda, 13 açıklık olan köprümüzdeki çalışmaları tamamen bitireceğiz. Buranın sadece alt tarafındaki kavşak kolları, Yalova giriş kavşakları bu bölümler kalmıştı. Onlarla ilgili çalışmalarımız başladı. Altyapı olarak duvar çalışmalarımız bitti. Drenaj çalışmalarımız da bitti. Şu anda toprak işlerine arkadaşlar başladı. Şehit Ömer Faydalı Caddesi dediğimiz yerde bir kazımız olacak. O kısımlarda da çalışmalar başladı. Bizim hedefimiz Haziran sonuna kadar bu kavşağı tamamen bitirerek trafiğe açmak olacak.  Zaten peyzaj çalışmalarını belediye ile yapacağız. Her şeyi ile güzel örnek bir çalışma olacak” diye konuştu.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise Tonami Meydanı’nda kavşağın peyzajını kendilerinin yapacağını ve şehre yakışır bir peyzaj düzenlemesi olacağını belirtti. Salman, konuyla ilgili  ihale sürecini de tamamladıklarını kaydetti.
Editör: TE Bilişim