Topçular, “AKP Yalova İl Başkanı koltuğun işgal altında olduğunu söylüyor ve bu işgal altında olmayan koltuğu işgal etmek için bir çaba içinde olduklarını görüyorum. Bunu yaparken de Yalova Valiliği’ni kullanıyorlar. Çok çirkin bir durumdur. Daha önce Kaçak İddaa de bu tip girişimlerde bulundular ama daha önceki valiler bu oyunun içinde olmadılar.”dedi.

MHP İl Başkanı Topçular, “Burada bir seçim yapılmış. Seçim ile bir arkadaşımız Bağımsız İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçilmiş. Şu anda bu arkadaşımızın Yalova’da bununla ilgili ne bir soruşturma var ne de görevden alınmasını gerektiren hiçbir şey yok. Sadece bu arkadaşımızın AKP'li olmayışı sorundur. Hal böyleyken Türkiye’de ileri demokrasiyi savunan siyasi hareketin yarattığı kaosu kabullenmek mümkün değil. Ciddi anlamda Yalova’da bu konuda bir kaos yaşanıyor.

Bu kaosun adı da AKP’nin ileri demokrasi adı altında faşizan bir baskı uygulamasıdır. Bunun adına ihtilal mı deriz ne dersek diyelim bunları kabul etmem mümkün değil. AKP Yalova İl Başkanı koltuğun işgal altında olduğunu söylüyor ve bu işgal altında olmayan koltuğu işgal etmek için bir çaba içinde olduklarını görüyorum. Bunu yaparken de Yalova Valiliği’ni kullanıyorlar. Çok çirkin bir durumdur. Daha önce de bu tip girişimlerde bulundular ama daha önceki valiler bu oyunun içinde olmadılar.

Böyle bir girişimde olmadıkları için bugün bu arkadaşımız İl Genel Meclisi Başkanlığı'na devam ediyor. Cumartesi günü kendilerine yakışır bir şekilde yasa dışı bir seçim yaparak orada bir ihtilal yapacaklar. Başkanı indirerek kendi başkanlarını getirecekler. Halen Türkiye’de hukukun var olduğuna inanıyorum. Bölge Mahkemesi’nden dönecek ve o yaptıkları rezalet kendi yüzlerine tersine çarpacak. Bunun adı rezalet başka bir şey değil. MHP olarak bizim İl Genel Meclisi üyelerimiz bu çirkinliğin içinde olmayacak.

Cumartesi günkü o toplantıda bizim MHP’ye bağlı olan İl Genel Meclis üyelerin hiçbiri olmayacak. MHP hukuka aykırı hiçbir şeyin peşinde de olmayacak. Bugüne kadar böyle oldu bundan sonra da böyle olacak. Bu bizim öncelikli durumumuz. Yalova’da 10 yıldır bir yatırım yok. İstihdam noktasında hiçbir şey yok. Oysaki AKP iktidar olduktan sonra Yalova’da kapanan iki adet fabrika vardır.

Kapanan fabrikalarda çalışan işçi sayısı 4 bine yakındır. Böyle bir işsizlik ortada dururken, gençlik üretici değil de tüketici bir gençlik dururken, İDO’da yaşanan bilet rezaleti dururken, UEDAŞ milleti soyarken bütün bunlara hiçbir çare bulmayan AKP iktidarının bütün işi bitti de İl Genel Meclisi’ne mi gözünü dikti. Kimse işgal etmiş değil, kendileri işgal peşindeler. AKP İl Başkanı daha önceleri ‘Birileri Yalova’dan gidecek’ demişti. Yalova hepimizin. Bu Yalova’dan kimse gitmeyecek. Ama biz MHP olarak Yalova’da birilerinin maskesini düşüreceğiz. Neyin peşinde olduklarını düşüreceğiz.

“Türkiye’de satış denilince ilk başta sizin adınız ortaya geliyor”

 Topçular, “AKP İl Başkanı, Arboretum’daki yerlerin otel için satıldığını; bunlar ancak satış yaparlar, ancak satarlar hiçbir şey yapmaz diyor. Allah’tan kork İl Başkanı ya, Türkiye’de satış denilince ilk başta sizin adınız ortaya geliyor. Türkiye’de satmadığınız yer bırakmadınız. Bu insanlar bunları konuşurken bunlara cevap verileceğini düşünmeliler. Bu maskenin de düşürüleceğini azıcık düşünceleri varsa anlamalılar. Türkiye’de satmadık yer bırakmayan bunlar, Yalova’ya 10 yıldır çivi çakmamışsınız bırakın çakan çaksın. Yalova kongre turizminin yeri olsun diyorsunuz ama AKP iktidarı olarak hiçbir şey yapmıyorsunuz. Sadece şov yapıyorsunuz başka bir şey yapmıyorsunuz.”dedi.

Editör: TE Bilişim