Arboretum alanına bırakılan eski ev eşyaları ve koltukların üzerine oturarak çektirdiği görüntülerle Arboretum alanının mevcut görüntüsünden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Karaca, ”Beni bu pislik içerisinde oturmaya mahkum ediyorlar. Uyan Hayrettin, bunlara çare bulmak bana düşmez mi, benim artık sözüm geçmiyor, o ihtiyar söyler diyorlar. Böyle olur mu ey vatandaşlarım, buraya Atatürk heykelini getirip atmışlardı bir zamanlar.

O zamanlar Uğur Dündar bile buraya gelip heykelin haberini yapmıştı. ‘Yalova benim kentimdir’ demiş Atatürk. Yalova’da Atatürk’ün adına bir cadde bile yok. Buraya Atatürk Arboretumu yapılsın diye düşünmüştük. Denizi görecek tek yer burası, inanılmayacak derecede doğal, güzel faunanın, floranın bir örneği burada olacaktı. Ama sermaye denen canavar her şeyi yaptırıyor. Böyle rezalet olur mu, adamın evinde ne varsa işe yaramayan getirip buraya atmış. Ben dünyanın her tarafını gezdim, böyle bir şey görmedim.

Ey Hayrettin hayaller görmüşsün. Ekosistem bozulursa bunun olumsuzluklarının neler olacağını iyi biliyorum. Eğer bir yabancı buraya gelirse gördüklerine şaşırır. Ben dünyada nadir bulunan bitkileri buraya getirdim. Hayrettin bunları buraya getirene kadar neler çekti, kuruttular. Bu ekosistemin üzerine bu çöpleri neden atıyorsunuz. Doğa belki kendisini yeniler ama burada benim yapılmasını istediğim gen merkezi olamaz. Doğa ne yapacağını kendisi iyi bilir, o çok akıllıdır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim