“İşbirliği güçbirliği ile destek arayanların hedefi Topyeri”

Doğan, “Handere ağızları sulandırınca, yeni  hazine yeri  peşine düştüler demiştim. Dediğim çıktı. resmen müracaat ettiler. İşbirliği, güç birliği, depreme dayanıklı çelik yapılar, kompozit, Yalovalı kendi sanayisini kurmalı gibi sözlerle, siyasi partileri dolaşıp destek arayan, siyasilere ve hatırı sayılır kişilere  konuşma yaptırıp, aralarına siyasi kimliği olan kişileri de alarak siyasileri de sessizleştirmeye ve işlerini kolay kılmaya çalışan bir vatandaşımızın önderliğini yaptığı bir  oluşum Taşköprü’de TOP YERİ denilen 360 dönüm civarındaki hazinenin (2 Pafta, 467 ve 1516 sayılı parsel) yerini almak için resmen müracaat ettiğini öğrendim. Daha önce de aynı şahıs Handere Hazine yerinin de m2 nin 125 kuruşa  alınmasına da önderlik etmişti” dedi.

“Handere’de verdikleri sözleri tuttular mı?

Doğan, “İş Aş, İstihdam,ekonomi, deprem, çevreye ve insana saygılı sanayi dediler, Handereyi m2 125 kuruşa aldılar. Aldılar da bu dedikleri sözlerin hangisini tuttular.  Artık bu yeri M2 si 125 kuruş diyen Taşköprü Belediyesinin Başkanı Sayın Şaban Ertan da Handere’de : “sözlerin tutulmadığını, 3000 kişi işe alınacaktı, 300 kişi aldılar, temel bile atılmadan atıl duruma düştü. Diyor. Şimdi aynı mantık ve aynı  laflarla  HAZİNENİN TOP YERİNE talip oldur. İstihdamsa şu an TOP YERİ denilen bu yerde en az 100 vatandaşımız ecri misil yöntemi ile meyve üretimi yaparak ailesinin geçimini sağlıyor. Aileleri ile birlikte 400 kişi geçiniyor demektir” diye konuştu.

“Taşköprü Belediyesi almalı”

Doğan, “4706 sayılı hazine yerlerinin satışına dair kanun  gereğince hazine yerleri harca esas metre kare birim değeri üzerinden belediyelere devredilebilir. Taşköprü Belediyesi ihtiyacı olan ve top yeri denilen 2 Pafta, 467 ve 1516 sayılı parseldeki  bu yeri almalı. Almak  için gerekli müracaatı yapmalı. Kanun buna müsait” dedi. 
Editör: TE Bilişim