15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinliğe Vali Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ve İl Jandarma Komutanı J.Alb. Mustafa Bakçepınar katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan stantta l Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu'nun açıklamasının ardından, yaya geçitlerinden bekleyen polis ve jandarma ekipleri, "Yaya yolunda ilerle", "Görünür ol", "Trafik ışıklarını takip et", "Yaya geçidi kullan", "Yola odaklan" başlıkları altında hazırlanan broşürler vatandaşlara, "Dikkat hayat çıkabilir" yazılı broşürleri sürücülere dağıtarak, yayalara daha güvenli bir şekilde trafikte ilerlemeleri anlatıldı.

7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası nedeniyle yurdun dört bir yanında olduğu gibi Yalova’da da etkinlikler düzenlenecek. Trafik düzenini ve güvenliğinin artırılması, karayollarını kullananların kurallara uyması yönündeki farkındalığının ve paydaş kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon içerisinde trafik güvenliğine olan katkıların artırılması amacıyla “Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosu ile “Karayolu Trafik Haftası” etkinliklerinin 07-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklandı.

Etkinlikler kapsamında hafta boyunca Yalova’da;

07.05.2022 Cumartesi Günü saat 11.00’de Türkiye genelinde eş zamanlı olarak il ve İlçelerimizde Vali, Kaymakam ve kolluk amirlerinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanında kampanya hakkında bilgilendirme yapıldı.

09.05.2022 Pazartesi Günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanında paydaş kurumlarla birlikte stand kurularak trafik güvenliği hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

10-11-12.05.2022 tarihlerinde 09.30-10.30 ve 10.30-11.30 saatleri arasında Yalova Belediye Başkanlığına ait Trafik Eğitim Parkında trafik güvenliği eğitimi verilecektir.

13.05.2022 Cuma günü İlköğretim Okulları ziyaret edilerek trafik güvenliği hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

Editör: TE Bilişim