Yalova Kent Konseyi  eski Yürütme Kurulu Üyesi Metin Soysal Yalova'da Sağlık Turizm Serbest Bölgesi kurulması halinde ilin kaderinin değişeceğini söyledi.
Yalova'da Sağlık Turizm Serbest Bölgesi konusunu ortaya atan ilk isimlerden olan Yalova Kent Konseyi  eski Yürütme Kurulu Üyesi Metin Soysal bu konuda halen trenin kaçmadığını dile getirdi. Kayseri ve İzmir illerinin dışındaki 2 il için Sağlık Bakanlığının halen çalışma sürdürdüğünü belirten Soysal, "Sağlık turizm serbest bölgesi şu anda dünyada bir tek Dubai'de var. Burada 2 bin 400 şirket, 90 klinik ve 2 tane tam teşekkürlü hastane ile hizmet veriyor.ülkemizde sağlık bakanlığı tarafından ilan edilecek bu 4 adet bölgeden 2 tanesi(kayseri ve izmir)kesin gibi kalan 2 bölge için çalışmalar devam ediyor. Yani halen tren kaçmış sayılmaz. Bu proje Yalova'nın kaderini değiştirir. Sağlık Turizm Serbest Bölgesinde bir alan örnek 500 dönümlük bir yer sağlık bakanlığınca ilan ediliyor ve bu alana yatırım yapılıyor. Bu alana yatırım yapacak olan yerli ve yabancı yatırımcılara düşük faizli kredi veriliyor. Bu yatırımcılar SSK, VERGİ ödemiyor. Çok ciddi teşvik ve destek alıyor. Yalova’nın çok kısa zamanda bununla ilgili çok ciddi çalışma yapmaya ihtiyacı var.” dedi

Soysal açıklamasında, "Ülkemiz  sağlık turizminde her geçen yıl bir önceki yıla göre ciddi bir büyüme yapıyor. Son beş yılda gelen 583 bin yabancı hastanın 188 bini saç ekimi, liposuction ve kanser tedavisi için ülkemize giriş yaptı. Körfez’den gelen 76 bin turistin 35 bini saç ektirirken Avrupalı turist de estetik merkezlerinin yolunu tuttu. Türkiye'yi tedavi olmak için tercih eden yabancı hasta sayısı son 5 yılda 5 kat artışla 583 bine ulaştı. Bu yolla elde edilen gelir 2,5 milyar doları aştı. Türkiye'de fiyatların Avrupa'ya göre yüzde 60 daha ucuz olması, ilgiyi artırıyor. Örneğin İspanya'da 39 bin ile 43 bin dolar arasında yapılan by-pass ameliyatı, ülkemizde 8 bin 500 ile 21 bin dolar, Avrupa'da 10 bin euroya yapılan saç ekim operasyonları Türkiye'de 5 bin liraya mal oluyor. Sadece Körfez'den 76 bin sağlık turistinin yaklaşık 35 bini saç ektirdi. Bu kapsamda sağlık turizmindeki güçlü potansiyel, 2023 hedefleri arasına da girdi" dedi.

 

Editör: TE Bilişim