TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali coşkuyla devam ediyor. Festival kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da TUFAG Özel Gecesi düzenlendi. TUFAG ekiplerinin çeşitli yörelerin oyunları ile sahne aldığı gösteri Barış Manço Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Gecenin açılış konuşmasını TUFAG Başkanı Tamer Çınar yaptı. Festivalin ve gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Çınar, "Bu gece bir yılın emek ve alın terinin ve bin bir fedakarlıkla süren çalışmaların sunumudur. Bu gecede emeği geçen görünmez kahramanlara huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Başta alın terini en iyi şekilde sahneye yansıtan kursiyerlerimize bizleri hiç kırmayıp yanımızda olan velilerimize, hocalarımıza ve yöneticilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. Ardından festivalin düzenlenmesine emeği geçen eğitmen ve yöneticiler sahneye davet edilerek TUFAG Başkanı Tamer Çınar tarafından plaket ve çiçek sunuldu.

TUFAG Kurucusu ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'da özel geceye katılarak vatandaşlara, konuk ekiplere ve TUFAG ailesine hitap etti. TUFAG'ın başarısının altında bir sevdanın yattığına vurgu yapan Koçal, "TUFAG Derneğinin senede 1 kere yaptığı bu özel gece gerçekten tüm Yalova'nın olduğu gibi bizimde sabırsızlıkla beklediğimiz o yılın meyvesini görmek istediğimiz ve yıllarca geri gidip eskilere dönerken biraz nostaljik, biraz duygusal ama gururla devamını beklediğimiz önemli gecelerden birisidir. İçtenlikle ve inanarak söylüyorum ki TUFAG Derneği Türkiye'ye, bu coğrafyaya örnek olan sivil toplum kurumu niteliğinde bir cemiyettir. Yaklaşık 29 senedir istikrarlı bir şekilde hayatiyetini devam ettiren yanılmıyorsam 7 bin civarında gence halk oyunlarını sevdiren, Türk kültürünü sevdiren ve onların bu geniş ailenin mensubu olmaktan hoşnut oldukları bir çalışmayı sergilemiş olan TUFAG sadece Yalova'nın değil Türkiye'nin de en önemli sivil toplum örgütlerinden birisidir. 1984 yılında kurulduktan hemen 1 sene sonra yabancı ekipleri kentimizde ağırlayabilmek, ondan 1 sene sonra hemen yurtdışına gösteriye gidebilmek ve 27 yıldır aralıksız bu festivali organize edebilmek sadece bir kaç kişinin yapabileceği bir şey değildir. Bu bir gönül işidir. Bu bir sevdadır. Bu birbirine bağlanmaktır. Nefisleri, kaprisleri kenara bırakarak yapılabilecek bir şeydir. Bu önemden dolayı gerçekten 29 senedir buna emek veren tüm arkadaşlarımıza en kalbi duygularla kentimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum. İyi ki TUFAG var. İyi ki TUFAG 29 yaşında ve daha nice yaşlara Yalova ile birlikte ilerleyecek" dedi.

TUFAG Büyüledi

Konuşmanın ardından TUFAG Başkanı Tamer Çınar tarafından festivale sağladığı katkılardan dolayı Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’a bir plaket sunuldu.

Protokol konuşmalarının sona ermesi ile birlikte tek tek sahneye gelen TUFAG ekipleri ise değişik yörelerden derlenen halk oyunlarını başarıyla sahnelediler. TUFAG'lı miniklerden veteran ekiplere kadar uzanan geniş bir sunumun yer aldığı gecede ekipler Barış Manço Açıkhava Tiyatrosunu dolduran binlerce kişi tarafından uzun uzun alkışlandılar.

En İyi Kostüm İçin Yarıştılar

Gösteriler esnasında bu yıl festival bünyesinde 15nci kez düzenlenecek Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması bünyesinde yer alan En İyi Kostüm Yarışması da yapıldı. Ülkelerinin kültürünü yansıtan kıyafetleri ile sahneye çıkan ekipler en iyi kostüm ödülü için ter döktüler. Katılımcı ülkelerin temsilcilerinden oluşan jüri ise her kıyafet için ayrı ayrı puanlama yaptı. Kostüm ödülünü kazanan ülke 6 Temmuz 2013 Cumartesi günü düzenlenecek olan 27nci TUFAG Halk Dansları Festivali ve 15nci Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması'nın kapanışında açıklanacak. 
Editör: TE Bilişim