“Sorunlarımız çözülmezse sesimizi yükselteceğiz”

Yalova Servis İşletmecileri Odası Başkanı Oktay Tunç, oda yönetimiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, yılbaşına kadar vali Esengül Civelek’in servisçi esnafının sorunlarını çözme sözü verdiğini belirterek, “Sayın valimiz bize ‘15 belediye arasında protokol yapın, yılbaşına kadar sizlerin sorunlarınızı çözeceğiz’ dedi. Biz de kendisine güveniyoruz. Ancak yılbaşından sonra kaçak servis çalıştıran kim olursa olsun yasal olarak hakkımızı daha gür sesle arayıp odaya bağlı esnaflar olarak tek yumruk olacağız. Korsan servisleri mahkemeye verip suç duyurusunda bulunacağız. Siyasiler, belediye bize yeterince destek olmuyor. Bir tek güvendiğimiz sayın valimiz” diyerek servisçi esnafı olarak bundan sonra seslerini daha etkin biçimde duyurma kararı aldıklarını dile getirdi.

“Vatandaş daha denetleyici olmalı”

Servislerin denetlenmesi noktasında sadece kolluk kuvvetlerinin değil servisleri kullanan vatandaşların da denetlemede bulunması gereğinin altını çizen oda başkanı Tunç; “Vatandaşımız ayakkabı alırken markasını soruyor, ama canlarını emanet ettikleri servislere yeterli özeni göstermiyor. Servisleri kullanan Yalovalı vatandaşlarımız, velilerimiz canlarını emanet ettikleri araçların plakalarını emniyetten sorgulayarak  -S-  servis plakası olup olmadığını öğrenebilirler” diyerek vatandaşa da sorumluluk düştüğüne dikkati çekti.

“Bizim için eğitim ilk sırada”

Yalova Servis İşletmecileri Odası olarak korsan taşımacılıktan çok kendileri için eğitimin ön planda geldiğine vurgu yapan Oda Başkanı Tunç; yakın zamanda servisçi esnafına tüm Yalova’nın gıptayla bakacağını, verecekleri eğitim, davranışla servisçi esnafının örnek olacağını söyledi. Tunç, “Bundan sonra servisçiler olarak nasıl birlik içerisinde olduğumuzu, tek yumruk olarak hareket ettiğimizi tüm Yalova kamuoyuna göstereceğiz” dedi. Şoförlere bilinçlendirme eğitimi vereceklerini kaydeden Tunç, “Biliyorsunuz biz, 66 aylıktan 18 yaşına kadar değişik yaş gruplarına taşımacılık yapıyoruz. Hepsine ayrı davranış şekli göstermeniz gerekiyor, yaş gruplarına göre. Bize yasaların verdiği bir sorumluluk var, bu çerçevede eğitim çalışmalarımıza ağırlık vermeyi düşünüyoruz”  dedi.

Yılbaşından sonra tüm servisler kameralı oluyor…

Yılbaşından sonra odaya bağlı servis araçlarının tümüne kamera konulması için hazırlık yaptıklarını dile getiren Tunç, “Velilerimizin içi bundan sonra daha rahat olacak. Her araçta bulunan kameralarla velilerimiz bir tek  noktadan verilecek olan kod numarasıyla, çocuklarının hangi noktada olduğunu bilgisayardan görebilecek. Bu güvenlik açısından oldukça önemli bir çalışma. Veliler bu sistemle aynı zamanda araçların hızını ve durumunu da görmüş olacak, çocuğunu yakından takip etme olanağına sahip olacaklar. Bu çalışmanın ilk adımlarını attık, inşallah yılbaşından sonra bu sistemi de oda olarak uygulamaya koyacağız”  diyerek velilere müjde verdi.

“Bizi umursayan yok, bundan sonra sesimiz daha gür çıkacak”

Oda olarak en büyük dertlerinden birisinin de korsan taşımacılık yapan araçlar olduğuna dikkat çeken oda başkanı Tunç;  “ Yalova’da korsan dediğimiz kayıt altında olmayan esnafın çalışması bizim gibi her türlü yasal zorunluluğu yerine getiren, vergisini ödeyen esnafı  oldukça rahatsız ediyor. Korsan taşımacılık yapan bir araç kaza yaptığı zaman servis odası olarak bizim için olumsuz bir durum oluşuyor. Biz bunları sık sık dile getiriyoruz, ama bizi kimse umursamıyor. Artık sesimizi daha gür ve yüksek sesle duyurma kararı aldık. Ama biz insan taşıyoruz, kötü örnek olmak gibi bir durumumuz yok. Yalova’da biz şunu gördük. Kenetlenmiş insanlara daha çok yardımcı oluyorlar, biz de bundan sonra tek yumruk olmaya karar verdik. Bu vesileyle tüm Yalova halkımızın Kurban Bayramı’nın tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Tüm Yalovalılar’ın yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı  da kutluyoruz. Ayrıca şunu da dile getirmek istiyorum. Siz değerli basınımızı da hiçbir zaman unutmamak gerekiyor, haberlerimizi duyurmada verdiğiniz desteğe bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim