İl Genel Meclisi nisan ayı oturumlarının son gününde Yalova’da 15-22 Nisan tarihleri arasında yapılacak Turizm Haftası kutlama programı için maddi destek talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor meclis gündemine geldi. 
Konu ile ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendiren İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, “Yalova’nın tanıtımına katkı sunacak olan etkinliklerin gerçekleştirileceği Turizm Haftası kutlama programının toplam 20 bin Liralık bütçesi var. Bunun bir kısmını Yalova Ticaret ve Sanayi Odası karşılıyor. Beş bin Liralık kısmı  için de bizim katkı sunmamız talep edildi” dedi. 
Yapılan görüşmeler sonucunda 15 -22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Turizm Haftası etkinliklerinde kullanılmak üzere İl Özel İdare bütçesinden 5 bin Lira ödenek ayrılarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne aktarılmasına komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile karar verildi.
Nisan ayı oturumlarının son gününde; 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 17.maddesi gereğince, İl Özel İdaresinin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan rapor meclis gündemine geldi. İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi gereğince rapor okunarak meclis üyeleri bilgilendirildi.
Editör: TE Bilişim