Türkiye'ye yeni bir lezzet kazandırmak isteyen Altınova Belediyesi ve Altınova Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri Kivi Reçeli üretimine başladılar. Tamamen doğal yöntemlerle üretilen Kivi Reçeli mayhoş tadı ve görüntüsüyle daha şimdiden kahvaltı sofralarının vaz geçilmezi olmaya aday. 
  Türkiye'nin Kivi ihtiyacının %50'sini karşılayan Altınova ilçesi Kivi'den yeni bir lezzet daha oluşturarak bunu Türk mutfağına kazandırmak için harekete geçti.  Altınova Belediyesi ve Altınova Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi kadınlar Kivi'den reçel üretmeye başladılar. Tamamen geleneksel yöntemlerle üretimi gerçekleştirilen Kivi Reçeli, kadınların toplu olarak Kivileri soymasıyla başlıyor. Ardından ocağa konan dev kazana dökülen şeker, yüzlerce kilo Kivi kadınların maharetli ellerinde muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Alışılmış reçel tadının yanısra mayhoş bir tat ve aroma ile vatandaşın damak tadına hitap eden Kivi reçeli daha şimdiden kahvaltı sofralarının vaz geçilmezi olmaya aday. Kivi reçelinin hiç bir kimyasal katılmaksızın üretildiğini dile getiren Altınova Kadın Meclisi Başkanı Birgül Kırçiçek, "Kivi reçeli Altınova'ya mahsus bir ürün. Kivilerden reçel yapıyoruz. Bunları kavanozlara dolduruyoruz. Oldukça uzun süre dayanıyor. Son derece sağlıklı bir ürün. Tamamen doğal ve geleneksel yöntemlerle yapılan bir reçel türü. Annem usulü reçel bunlar. Bu reçeli tadanlar çok şaşırıyorlar. Hiç duymadıklarını söylüyorlar. Hafif mayhoş ve ekşimsi bir tadı var. Herkese tavsiye ediyoruz" dedi. 
  Kivi Reçeli'nin patentini de aldıklarını belirten Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ise, "Altınova'nın Kivisini tanıtmak ve sofralara yeni bir lezzet kazandırmak için yaptık bunu. Ortaya da çok güzel bir tat çıktı. Bundan sonra bu işi büyüterek devam ettireceğiz. Kivi üreticilerimize bundan sona katkısı da olacak bu üretimin. Kivinin küçük ve pazar payı olmayan kısımları artık reçel üretiminde değerlendirilecek. Altınova ekonomisi açısından da, bayanlarımız açısından da iyi bir çalışma oluyor. Doğal bir ürün. Evde yaptığımız reçelin aynısı. Bu reçelin patentini de aldık" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim