Yalova Belediyesi bünyesinde Mart ayından bu yana devam eden soruşturma kapsamında haksız bir şekilde gazetemizin adı ciddi bir şekilde kullanılmakta, kamuoyu önünde yaratılmaya çalışılan bir algı için işletmem ve gazetemizin yıpratılmasına uğraşılmaktadır.

Belediye bünyesindeki soruşturmada adımız sadece bir şoförün ifadesinde geçmektedir. Buna rağmen olayla hiç ilgimiz olmamasına rağmen İçişleri Bakanlığı’nın yazısı dahil ortaya atılan isnatlar hiçbir şekilde itibar görmemektedir. Belediye soruşturmasında işletmemize yönelik ne emniyet teşkilatı, ne savcılık tarafından herhangi bir suçlama, gözaltı, ifade alınmamasına rağmen son dönemde bazı kişilere gazetemize Yalova Belediyesi’nden yapılan ödemeler sızdırılarak, haksız bir kazanç temin ettiğimiz ima edilmektedir.

25 yıldır Yalova’da halkın haber alma özgürlüğüne katkıda bulunan gazetemiz ne yazık ki ilk defa Yalova Belediye Meclisi tarafından yasal olarak oturduğunuz başkanlık makamı ve görev süresi sonrası bu suçlamalarla karşı karşıya kalmıştır.

Yönetimde bulunduğunuz süre içinde yaptığınız işler yine gazetemiz sayfalarında yer almıştır. Elbette ki hatalarımız da olmuştur. Ancak sivil yaşamınızda siz de bir işletme sahibisiniz. Zor günlerden hep birlikte geçiyoruz. Geçeceğiz ve aşacağız. Şimdi; çağrım ve isteğim şudur. Yalova Gazetesi’ne kurulduğu günden bu yana 25 yıldır, Yalova Belediyesi tarafından kaç para, ne zaman, hangi fatura ile ne için ödenmiştir?

 Yasal yükümlülüklerini yerine getiren bir işletme olarak, bilginiz dahilinde ya da olmadan işletmemizin Yalova Belediyesi’nden aldığı fatura bedelleri haksız bir kazanç algısı yaratılmak amacıyla bazı kişilerce sosyal medyada paylaşılmaktadır.

Adli makamlara başvurmadan önce, şu ya da bu şekilde, bu kentin Şehri Emini olduğunuza göre Yalova Belediyesi’nden Sayın İbrahim uzun döneminden bu yana tüm başkanlar döneminde gazetemize yapılan ödemelerin tek tek, tarih ve içeriklerini belirtir şekilde kamuoyuna paylaşılmasını talep ediyorum.

Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Bölümü’nde bu bilgiler vardır ve hazırdır. Nasıl ki birilerine verildiyse, bir basın toplantısı ile hangi yıl ne kadar, neyin karşılığı şekilde kalem kalem paylaşılmasını istiyorum.    

 Eğer ki, evrak yok derseniz, bunları yayınlayan kişilerin elde ettikleri rakamları nereden ve nasıl edindikleri hususunda samimiyetinizden şüphe duyacağım.

Şahsınızın da bir işletme sahibi olduğunuzu düşünerek, 25 yıllık gazetemi ayaklar altına almaya çalışan kim ise, belediye bünyesinde soruşturma açmanızı, benim haberim var diyorsanız da her yılı kalem kalem ne için ödeme yapıldığını açıklamanızı bekliyorum.

Bu bir ilk adım. Her ne kadar TTK’nuna göre kurulmuş bir işletme ve VUK’nuna göre yükümlülüklerini yerine getiren bir firma olmamız nedeniyle bu tür açıklamaların 3. şahıslara yapılması suç teşkil eder. Buna rağmen şahsım böyle bir talepte bulunuyorum. Biz gazete olarak yarı kamu görevi yürütmekteyiz. 25 yıldır Yalova kamuoyundan hiç bir gizlimiz olmadı. Bu nedenle bu açıklamaları Yalova kamuoyuna yapmanızı beklemek hakkımdır.
Daha sonrasında ise döneminizde kimlere nasıl, ne için kaç para ödeme yaptıklarınızı Yalova kamuoyuna açıklamanızı bekleyeceğim.

Evraklar sizde, süre sizin, en kısa zamanda Yalova kamuoyuna açıklamanızı bekliyorum.

Saygılarımla...

(Bir hatırlatma söz konusu faturalar bende de var. İşin doğrusu ise
bir Şehri Emin olarak sizin açıklamanızdır)
Hayri TEZCAN

Editör: TE Bilişim