7 Eylül Cuma gününe kadar kayıtların süreceği belirtiliyor. Kayıtlar bu sene ilk kez harç ödemeden yapılıyor. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gerekli belgelerle kayıt süresi içinde üniversiteye başvurması gerekiyor. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar ise kayıt haklarını kaybedecek.  Yalova Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler için kayıt yapılacak yerler ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Hukuk  Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Armutlu, Termal, Çınarcık ve Yalova Meslek Yüksekokulları olarak belirlendi.

Hangi belgeler isteniyor?

Kayıtlar için öğrencilerden lise diplomasının veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı, ÖSYS sonuç belgesinin internet çıktısı, fotoğraflı nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi, katkı payı ödendi belgesi, 1990 ve sonrası doğumlu erkek adaylar için askerlik durum belgesi, son 6 ay içinde çekilmiş mevzuata uygun vesikalık fotoğraf isteniyor. Deniz Ulaştırma ve İşletme Programına başvurabilmek için ise Yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşullara ek olarak; boyu erkek öğrencilere 1,65 m’den,kız öğrencilerde 1,56 m’den kısa olmamak; boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak; TC Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün yetki verdiği özel veya kamu kurum ve kuruluş hastanelerinde Güverte sınıfı için “gemi adamı olur’ ibaresi bulunan sağlık raporu almak,dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk bulunmamak, yapılacak mülakat ve beden eğitimi sınavında başarılı olmak gerekiyor.

Sivil savunma ve itfaiyecilik programına başvurabilmek için, boy uzunluğunun en az 1.65 m olması, boy uzunluğunun cm olarak ifade edilen kısmı ile kilosu arasında (+, -) kilodan fark olmaması (tartma ve ölçme aç karnına ve çıplak ayakla olacaktır) ve itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olduklarının tam teşekküllü devlet ve üniversite hastanelerinden alınacak “heyet raporu” ile belgelendirmeleri gerekmektedir. Yat İşletme ve Yönetimi Programına başvurabilmek için, sağlık durumunun denizciliğe elverişli olduğunu, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nden "Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi" ibaresi taşıyan sağlık raporu ile kesin kayıtta belgelemek gerekiyor. 
Editör: TE Bilişim