TEMA Vakfı’nın 30. Yılı Yalova Şubesi tarafından coşkuyla kutlandı. TEMA Vakfı Yalova Şubesi, Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfının (TEMA) 30. Kuruluş yıldönümünü Halk Eğitim Merkezinde düzenlediği programla kutladı. Vali Muammer Erol, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Yalova Barosu Başkanı Elif Turnacı Çavuş ve TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir başta olmak üzere Yalova TEMA ilçe ve mahalle temsilcileri katıldı. TEMA Vakfı’nın Kurucusu Toprak Dede Hayrettin Karaca’nın, tüm insanlara nasihatte bulunduğu videolar konuklara izletildi. Ardından Hayrettin Karaca’nın torunu Yeşne İren Karaca’nın, dedesiyle olan anılarını anlattığı videonun gösterimi yapıldı. TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, Yalova’da gerçekleştirdikleri faaliyetleri sunum eşliğinde anlattı. Demir, “Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı kısa adı TEMA  olan vakfımız, başta toprak olmak üzere doğal varlıkları korumak, ormanların çoğalmasını sağlamak ve insanları bilgilendirmek için çalışan gönüllü bir sivil toplum örgütüdür. Vakfımızın 30. yaşı bizim gibi tüm Türkiye’de birbirinden harika etkinlikler ile kutlanıyor. Bizler de Atatürk’ün benim kentim dediği Yalova’da düzenlediğimiz her biri birbirinden farklı etkinlikler ile hem Atatürk’e hem de Hayrettin Karaca’ya layık olmaya gayret ediyoruz. Biliyoruz ki, bizleri izliyorlar. Bizler Atatürk ve yüce Türk milletinin vatan yaptığı bu topraklarda umut yeşertmeye devam edeceğiz. Vakfımızın amacı; sürdürülebilir yaşam ilkesiyle başta topraklarımız olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için bilim temelli çalışan, topraktan gelen toplumsal barışa inanan, halkla bütünleşen, ülkenin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi olan, gönüllü, bilinçli, öncü, uluslararası ve muteber bir sivil toplum kuruluşu olmaktır. Merkezi İstanbul’da bulunan ama kuruluşunun temelleri 11 Eylül 1992 yılında Yalova’da atılan TEMA Vakfı, tüm Türkiye’de bizim gibi bir milyonu aşkın gönüllüsü ile doğa aşığı yarının teminatı çocuklar için çalışan bir sivil toplum örgütüdür. Doğal varlıklara havaya, suya, toprağa sahip çıkmanın ve korumanın yaşı yoktur. Daha yaşanabilir bir gelecek için Yalova’da yaşayan herkes TEMA Vakfı’na gönüllü olarak destek olmalıdır” dedi.

Katılımcılara ekolojik dengenin önemi anlatıldı

Sosyal Girişimci ve TEMA Gönüllüsü olan TEDx konuşmacısı Tanfer Dinler, İl Temsilcisi Arzu Demir’in ardından ‘İklim Değişikliği ve Adil Yaşam’ sunumu gerçekleştirdi. Katılımcılara suyun, toprağın, tarımın ve en önemlisi ekolojik dengeyi korumanın önemini anlattı. Sunumların ardından Yalova TEMA yönetimi tarafından, kendilerine destek veren il protokolüne teşekkür belgesi takdim edildi.

Vali Erol, “TEMA’ya her zaman destek olacağız”

Programın belge takdim töreni sırasında konuşma gerçekleştiren Yalova Valisi Muammer Erol, TEMA Vakfı’nın çalışmalarına her zaman destek olacaklarını, Hayrettin Karaca’nın mirası olan Karaca Arboretum’un sadece Yalova’da değil tüm Türkiye’de tanıtılması ve daha fazla değer görmesi gereken eşsiz bir değer olduğunu sözlerine ekledi. Vali Erol, “Karaca Arboretumun devamlılığın sağlanması adına herkesin yapacağı çok şey var. Karaca Arboretumun mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Oranın farkına, FAS’ta gezdiğim bir arboretum müzesinden sonra vardım. Karaca Arboretumun 5’te 1’i etmez. Karaca Arboretum iyi anlatılırsa ve işlenirse hak ettiği değeri görecektir. Oranın turizm açısından hareketlenmesi için ne gerekiyorsa üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırım. Orada her Yalovalının bir sorumluluğu bulunuyor. Ben mümkün olduğu kadar misafirlerimizi oraya yönlendirmeye çalışıyorum. Oranın geleceğe aktarılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim