Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Yalova Valiliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya MARK Dönem Başkanı ve Yalova Valisi Yalova Tuğba Yılmaz, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Bolu Valisi Aydın Baruş ve Düzce Valisi Zülfikar Dağlı katıldı.
Bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak ve bölgesel işbirliğinin sağlanması anlamında önemli bir misyon üstlenen MARKA, Yönetim Kurulu Toplantısı'nı Yalova'da gerçekleştirdi. Lova Otel'de ki toplantıya Yalova Valisi Yalova Tuğba Yılmaz başkanlık yaparken  Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Bolu Valisi Aydın Baruş ve Düzce Valisi Zülfikar Dağlı ile Yalova, Düzce, Bolu, Sakarya belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ve ticaret odası başkanları da katıldı. MARKA'nın aylık ekonomik görünüm raporunun sunumu ile başlayan toplantıda 2017 yılı yatırımları, bu yatırımlara ayrılan paylar, illerin sundukları projelerde görüşüldü. 2016 yılı Aralık ayı harcama ve faaliyetlerinin sunumu ile devam eden toplantıda, 2017 yılı bütçesi de oylanarak kesinleşti. Toplantı kapsamında 2017 yılı teknik destek programlarının sunumu ve değerlendirilmesi, inovasyon çalışmaları, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası'nın geliştirdiği, "Güdümlü Proje Desteği" fikrinin değerlendirilmesi maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.
Toplantıda bölgesel kalkınmanın sağlanması, illerin tanıtımının güçlendirilmesi, projelere daha fazla destek sağlanması konularında da fikir alışverişi gerçekleştirildi. 

Editör: TE Bilişim